ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

"Μην κάνετε πορνό!" Η πρώην σταρ της ερωτικής βιομηχανίας και σύντροφος του Τσάρλι Σιν εξομολογείται

"Μην κάνετε πορνό!" Η πρώην σταρ της ερωτικής βιομηχανίας και σύντροφος του Τσάρλι Σιν εξομολογείται

H πρώην πρωταγωνίστρια του ερωτικού κινηματογράφου Μπρι Όλσον (Bree Olson) απευθύνει ένα ηχηρό μήνυμα στις νέες γυναίκες και παλεύει ενάντια στον σεξισμό και την υποκρισία του σήμερα. 

Mία από τις πρώην μούσες του Τσάρλι Σιν, η Μπρι Όλσον που την αποκαλούσε “θεά” του, ήταν μία από το άτυπο χαρέμι του σταρ το 2011, τη χρονιά που προκάλεσε πρωτοσέλιδα με την κατάρρευση του μπροστά στον προβολέα της δημοσιότητας.

Η Όλσον υπολογίζει ότι κέρδιζε $30,000 με $60,000 το μήνα όταν ήταν μια εργαζόμενη της πορνό βιομηχανίας. Από τότε που αποσύρθηκε από τον σταρ αλλά και την καριέρα της στον ερωτικό κινηματογράφο η Όλσον προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα. Μια επιθυμία της πραγματικά δύσκολη, μια αλλαγή πραγματικά επώδυνη. Η Όλσον μίλησε ειλικρινά σε συνέντευξη στον φακό, μια μαρτυρία στην ψηφιακή σειρά "Real Women, Real Stories."

Σε αυτή η Μπρι Όλσον μιλάει για τις δυσκολίες της να βρει δουλειά και να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις. Κανείς δεν θέλει να έχει σχέση μαζί της όταν μαθαίνουν το αμαρτωλό παρελθόν της. Χωρίς να κατονομάσει, η Όλσον αναφέρεται στους ανθρώπους που συναντάει, ανθρώπους που της απευθύνονται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, με προσβολές.

“Όταν κυκλοφορώ εκεί έξω είναι σαν να αναγράφεται η λέξη ‘τσούλα’ στο πρόσωπο μου” λέει στη συνέντευξη που αναρτήθηκε online την προηγούμενη εβδομάδα και έχει γίνει viral στους φεμινιστικούς κύκλους των κοινωνικών δικτύων.

"Στα μάτια του κόσμου είμαι μια παιδόφιλος"

brie olson

“Έχω φτάσει στο σημείο να μη βγαίνω από το σπίτι γιατί δεν νιώθω αρκετά δυνατή να αντιμετωπίσω τον κόσμο” λέει. “Με αντιμετωπίζουν σαν να είμαι παιδόφιλος. Δεν με αντιμετωπίζουν σαν μια γυναίκα που δούλευε στη βιομηχανία του σεξ. Μου συμπεριφέρονται σαν να έχω πρόθεση να κάνω κακό στα παιδιά” λέει.

Η 29χρονη Όλσον μετακόμισε πρόσφατα από το Φορτ Ουέιν της Ιντιάνα στο Λος Άντζελες. Σε συνέντευξη της με το CNN η Όλσον είπε ότι άφησε τη βιομηχανία του πορνό το 2011 και έκτοτε προσπάθησε άπειρες επιχειρηματικές κινήσεις. Όλες ήταν από την αρχή καταδικασμένες σε αποτυχία.

Τώρα εργάζεται σαν μοντέλο σε ιστοσελίδες με ερωτικές cam. Εκεί ικανοποιεί τους συνδρομητές με όσα της ζητάνε σε πραγματικό χρόνο. Η Μπρι Όλσον έχει πλέον μια γυναίκα σύντροφο και θέλει να γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι το πραγματικό της όνομα. Η ίδια συναίνεσε να δώσει τη συνέντευξη πέρσι στο σπίτι της στο Λος Άντζελες λίγο καιρό πριν για να δώσει μια ειλικρινή εικόνα για την πορνό βιομηχανία και τις συνέπειες της στις εργαζόμενες γυναίκες.

Ο δημιουργός της online σειράς "Real Women, Real Stories" Matan Uziel, είπε στο CNN ότι θέλει να καταδείξει τις καθημερινές μάζες που δίνουν οι γυναίκες ενάντια στα στερεότυπα. “Δυστυχώς σήμερα η εικόνα της γυναίκας δεν έχει μια τίμια εκπροσώπηση σε αναρίθμητες εκφάνσεις της κανονικής ζωής ανά τον κόσμο” λέει. “Πιστεύω ότι η σωστή έκθεση των πραγματικών μαχών που δίνουν θα μειώσει τις παρεξηγήσεις και την καταστροφική εικόνα που αδικεί τις γυναίκες του σήμερα” σχολιάζει.

Όταν η Όλσον ρωτήθηκε πως θα ήθελε να της συμπεριφέρονται έκανε μια παύση. Φέρνει στο video τα χέρια στο πρόσωπο της, σιωπά και δακρύζει.

“Θα ήθελα να με αντιμετωπίζουν σαν μια παντρεμένη νοσοκόμα από την Ιντιάνα με 2.5 παιδιά” λέει. “Έτσι θα ήθελα να με αντιμετωπίζει ο κόσμος” προσθέτει, σκουπίζοντας τα δάκρυα της.

“Θα ήμουν τόσο ευτυχισμένη. Δεν το είχα σκεφτεί παλιότερα. Δεν πρόκειται βέβαια ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Για αυτό είναι μια σκέψη που μου διαφεύγει πάντα”.

"Δεν θέλω να γίνω μητέρα"

brie instagram

Πηγή: Instagram/ Bree Olson

Στη συνέντευξη της με το CNN η Όλσον εξομολογήθηκε ότι το ένοχο για τους πολλούς παρελθόν της της κόστισαν κάθε όνειρο να γίνει μητέρα και να αποκτήσει παιδιά.

“Δεν θα έβαζα ποτέ κάποιο παιδί σε αυτή τη διαδικασία” λέει. “Aκόμη και αν τα έστελνα στα καλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ακόμη και αν τα μεγάλωνα με την καλύτερη φροντίδα οι γονείς θα ψιθυρίζουν και τα παιδιά τους θα εξοστράκιζαν το δικό μου παιδί”. Eπιπλέον η Όλσον φοβάται ότι το παρελθόν της θα είναι για πάντα τροχοπέδη στην επαγγελματική της σταδιοδρομία στο μέλλον.

“Θα ήθελα να απέστρεφα στο κολέγιο και να μου έδινα την ευκαιρία να εργαστώ σε μια εξαιρετική επιχείρηση, είτε στο χώρο της Υγείας, είτε στο χώρο της Εκπαίδευσης και θα κατάφερνα πολλά, θα ανέβαινα στην κορυφή αλλά συνέχεια είμαι αντιμέτωπη με σκληρές πραγματικότητες” λέει στο CNN.

“Όλοι με συμβουλεύουν να αλλάξω χρώμα στα μαλλιά, να μετακομίσω σε μια άλλη πολιτεία. Χα! Ο κόσμος με αναγνωρίζει από τη φωνή μου. Δεν μπορώ να τρέξω, δεν μπορώ να κρυφτώ, πρέπει να το αντιμετωπίσω. Η ανωνυμία είναι κάτι που δεν θα μου χαριστεί ποτέ. Ακόμη και αν κάνω πλαστικές επεμβάσεις, ακόμη και αν αλλάξω τόπο διαμονής, ακόμη και αν επιστρέψω στα θρανία το μόνο που αρκεί είναι να ανοίξει ένας άνθρωπος το στόμα του και να τα καταστρέψει όλα” λέει.

“O μόνος τρόπος να βρω δύναμη αυτή τη στιγμή είναι να την αποκτήσω. Ναι, έκανα πορνό και χάρη σε αυτή την κοινωνία μπορώ να πω ότι είναι και το μόνο που έχω καταφέρει”.

Στην βιντεοσκοπημένη συνέντευξη της η Όλσον δεν καταφέρεται ενάντια στο πορνό και τη βιομηχανία του ερωτικού θεάματος. Δεν έχει να πει κάτι κακό για τις γυναίκες που έχουν συμβιβαστεί με τη σεξουαλικότητα τους. Ωστόσο η συμβουλή της προς τα νέα κορίτσια είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές πριν μπουν στις business του πορνό.

“Έχω ένα πολύ ηχηρό μήνυμα που θέλω να απευθύνω στα νέα κορίτσια: Μην κάνετε πορνό” λέει στην κάμερα του Matan Uziel.

“Τις περιμένει μια σκατένια ζωή μπροστά τους. Υπάρχουν πράγματα που τα κορίτσια στην εφηβεία δεν μπορούν να σκεφτούν. Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου είναι ένα αντίτιμο που δεν αξίζει” λέει.

bree olson e1459034338869

Bree Olson describes hardships after leaving adult film industry by Emanuella Grinberg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ