ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ζωή της Ναόμι Οσάκα γίνεται σειρά-ντοκιμαντέρ

Η ζωή της Ναόμι Οσάκα γίνεται σειρά-ντοκιμαντέρ
ΑΡ Photo

Το Netflix μπαίνει με ένα νέο ντοκιμαντέρ στα άδυτα της ζωής μίας από τις πιο ταλαντούχες αθλήτριες της γενιάς της, της Ναόμι Οσάκα.

Η νέα σειρά, που θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου και έχει το όνομα της τενίστριας, μάς μεταφέρει μέσα από τρία επεισόδια, στη ζωής μίας από τις καλύτερες παίκτριες τένις στον κόσμο, της Ναόμι Οσάκα. Εξετάζει όλα εκείνα τα κομμάτια που διαμορφώνουν τη Ναόμι Οσάκα τόσο ως μια παγκόσμιας κλάσης αθλήτρια, όσο και ως μια νεαρή γυναίκα που ζει σε έναν κόσμο γεμάτο πιέσεις.

Μέσα από αυτό θα παρακολουθήσουμε τη Ναόμι Οσάκα κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που ασχολείται με το άθλημα: Υπερασπιζόμενη τους τίτλους της στο Grand Slam, φορώντας μάσκες υπέρ του κινήματος για τη ζωή των μαύρων, θρηνώντας τον ξαφνικό χαμό του Κόμπι Μπράιαντ, ανακαλύπτοντας την ανεξαρτησία της...

Η σειρά απαθανατίζει τις εξαντλητικές προπονήσεις και το ταξιδιωτικό πρόγραμμα της Ναόμι Οσάκα, εξερευνά την πίεση που ζει και αποκαλύπτει πώς περνά τον χρόνο της εκτός τερέν, μαζί με τους στενούς συγγενείς και φίλους της.

Τα επεισόδια μάς μεταφέρουν επίσης σε διάφορα σημεία του κόσμου και εξερευνούν τις ρίζες της από την Αϊτή, ενώ μελετούν και τη σχέση της με την Ιαπωνία, τη χώρα που εκπροσωπεί.

Η Ναόμι Οσάκα, πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο φετινό Wimbledon. «Θέλει να απολαύσει λίγο προσωπικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά της», δήλωσε ο εκπρόσωπός της. «Θα είναι έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ανυπομονεί να παίξει μπροστά στους συμπατριώτες οπαδούς της».

Η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια, είχε επιλέξει επίσης να αποχωρήσει από το Roland Garros πριν από μερικές εβδομάδες. Η Ναόμι Οσάκα επικαλέστηκε λόγους ψυχικής υγείας (κατάθλιψη) και δέχθηκε κύμα συμπαράστασης, είχε όμως τιμωρηθεί με πρόστιμο για την άρνησή της να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ