ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα»: Θεατρικές παραστάσεις σε βιτρίνες καταστημάτων στο Μανχάταν

«Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα»: Θεατρικές παραστάσεις σε βιτρίνες καταστημάτων στο Μανχάταν
Instagram

Τα σκηνικά για έξι υπαίθριες παραστάσεις θεατρικών έργων που βασίστηκαν στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και οι οποίες δόθηκαν σε άδειες προθήκες καταστημάτων στη Νέα Υόρκη σχεδίασε ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Ρόκγουελ, γνωστός από τα σκηνικά της φετινής τελετής των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες.

Τα επτά, διάρκειας 10 λεπτών το καθένα, θεατρικά με τίτλο «Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα», γράφτηκαν από διαφορετικό συγγραφέα το κάθε ένα και οι προθήκες των καταστημάτων που φιλοξένησαν τις παραστάσεις ήταν στη Meatpacking District του Μανχάταν, το ένα δίπλα στο άλλο, μεταξύ West 13th Street και Gansevoort Street. Ο «Φθόνος» ήταν η μοναδική παραγωγή που ανέβηκε μέσα σε ένα κοντέινερ, τα δε σκηνικά για την «Απληστία» δεν τα σχεδίασε ο Rockwell.

«Η πανδημία έχει καταστήσει σαφές ότι η πόλη χωρίς κόσμο δίνει την αίσθηση άδειου θεάτρου», είπε ο Ρόκγουελ, μιλώντας στο Dezeen. Μια παραγωγή σαν «Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα» «είναι ύμνος στο πνεύμα της συνάθροισης και μεταμορφώνει τους δρόμους σε ένα θέατρο» πρόσθεσε.

Η εμπειρία του κοινού ξεκινούσε από έναν προβλήτα φόρτωσης κοντά στο Whitney Museum, ο οποίος λειτουργούσε ως «Καθαρτήριο» φωτισμός νέον και μια κόκκινη κουρτίνα που χρησιμεύει ως γκισέ εισιτηρίων διακοσμούσαν τον χώρο.

Τόσο τα σκηνικά όσο και οι υποθέσεις του κάθε έργου ποικίλαν σε μεγάλο βαθμό. Η «Οκνηρία» παιζόταν σε ένα κοινότοπο καθιστικό, όπου ένα ζευγάρι λογομαχούσε ενώ ο σύζυγος, τεμπέλικα, έπαιζε βιντεοπαιχνίδια.

«Η εμπειρία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό χορογραφημένη» εξήγησε ο αρχιτέκτονας. «Το κοινό μετακινείται ανά ομάδες από προθήκη σε προθήκη, και βλέπει και τα επτά έργα σε διάστημα μιας ώρας και 45 λεπτών». «Ελπίζω ότι αυτό δίνει στο κοινό την ευκαιρία να γυμνάσουμε τους μύες ενσυναίσθησής μας, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν λίγο ατροφήσει στο διάστημα ενός χρόνου απομόνωσης» κατέληξε ο Ρόκγουελ, μιλώντας για την εμπειρία η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Ο αρχιτέκτονας και ντιζάινερ Ντέιβιντ Ρόκγουελ ίδρυσε το 1984 τον Rockwell Group.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ