ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Crimes of the Future»: Άρχισαν στην Αθήνα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ

«Crimes of the Future»: Άρχισαν στην Αθήνα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ
ΑΡ Photo

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, η οποία θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Αθήνα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η καναδική εταιρεία Serendipity Point Films και η «Αργοναύτες ΑΕ» ανακοινώνουν την έναρξη των γυρισμάτων του πολυαναμενόμενου «Crimes of the Future» από τον βραβευμένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Οι διεθνούς φήμης ηθοποιοί Τάνια Μπίτι και Νάντια Λιτζ ενσωματώνονται στο ήδη ανακοινωθέν cast της ταινίας, με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Λέα Σεϊντού, Κρίστεν Στιούαρτ, Σκοτ Σπίντμαν, Γουέλκετ Μπουνγκέ, Ντον ΜακΚέλαρ, και Λιλ Κορνόφσκι.

Στο καστ της ταινίας συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο Γιώργος Καραμίχος και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

«Καθώς ξεκινάμε τα γυρίσματα του Crimes Of The Future, μόλις δύο ημέρες σε αυτή τη νέα περιπέτεια με τον Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, αισθανόμαστε σαν να συμμετέχουμε σε μια ιστορία, στην οποία συνεργάστηκε με τον Σάμιουελ Μπέκετ και τον Γουίλιαμ Μπάροους, αν αυτό ήταν δυνατό», δήλωσε ο Βίγκο Μόρτενσεν. «Παρασυρόμαστε σε έναν κόσμο που δεν μοιάζει με αυτόν ή με οποιονδήποτε άλλο, και όμως είναι ένας κόσμος που τον αισθάνεσαι περίεργα οικείο, άμεσο και αρκετά πειστικό. Ανυπομονώ να δω πού θα καταλήξουμε».

@ΑΡ Photo

Το «Crimes of the Future» είναι ένα τολμηρό, πρωτότυπο σενάριο από το μυαλό του διάσημου δημιουργού Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ του οποίου τελευταίο πρωτότυπο σενάριο ήταν το «eXistenZ» του 1999. Το Crimes of the Future μας δίνει μια γεύση ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, όπου ο άνθρωπος μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον του. Αυτή η συνθήκη, ωθεί τους ανθρώπους πέρα από τη φυσική τους εξέλιξη, σε μια μεταμόρφωση, αλλάζοντας τη βιολογική τους σύνθεση.

Έτσι, ενώ μερικοί αποδέχονται τις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του νέου αντιδραστικού μετα-ανθρωπισμού, άλλοι προσπαθούν συνεχώς να τον καταστείλουν. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτόν τον περίτεχνα υφασμένο κόσμο του Cronenberg, που σηματοδοτεί την επιστροφή του εμβληματικού σκηνοθέτη στο sci-fi, το «Σύνδρομο Επιταχυμένης Εξέλιξης» («Accelerated Evolution Syndrome») εξαπλώνεται γρήγορα.

Σε παραγωγή του Ρόμπερτ Λάντος, η ταινία είναι μια επανασύνδεση του Κρόνενμπεργκ (βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του στο Φεστιβάλ Βενετίας, και Αργυρή Άρκτος στο Βερολίνο), με τον τρεις φορές υποψήφιο για Όσκαρ Βίγκο Μόρτενσεν, στη τέταρτη συνεργασία τους.

Ο βραβευμένος διευθυντής Φωτογραφίας Ντάγκλας Κοχ αποτελεί μέρος της δημιουργικής ομάδας μαζί με την πολυβραβευμένη production designer Κάρολ Σπίερ και τον τρεις φορές βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Χάουαρντ Σορ. Art Director είναι ο Δημήτρης Κατσίκης, Costume Designer η Μαγιού Τρικεριώτη, ηχολήπτης ο Στέφανος Ευθυμίου ενώ την οργάνωση παραγωγής έχει αναλάβει ο Γιάννης Καραντάνης.

Το Crimes of the Future είναι μια συμπαραγωγή των Serendipity Point Films και Αργοναύτες ΑΕ. Αυτή η ελληνο-καναδική συμπαραγωγή γίνεται σε συνεργασία με τις Ingenious Media, Coficine, Telefilm Canada, Bell Media, CBC και Harold Greenberg Fund, με την υποστήριξη του EKOME και του ΕΚΚ. Παράλληλα σημαντική είναι η συμβολή του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων στην ομαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων. Το Crimes of the Future είναι η τέταρτη συνεργασία μεταξύ των Λάντος και Κρόνενμπεργκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ