ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Panama Papers: O Πέδρο Αλμοδόβαρ ακυρώνει οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση του μετά από την εμπλοκή του

Panama Papers: O Πέδρο Αλμοδόβαρ ακυρώνει οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση του μετά από την εμπλοκή του

Ο βραβευμένος με Οscar Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ ακύρωσε οποιεσδήποτε δημόσιες εμφανίσεις του στα πλαίσια προώθησης της νέας του ταινίας “Julieta” μετά από δημοσιεύματα που συνδέουν το όνομα του με τα Panama Papers.

Ο Αλμοδόβαρ δεν παρέστη στην πρεμιέρα της ταινίας στη Βαρκελώνη την Τρίτη το βράδυ ενώ σκοπεύει να απέχει από οποιαδήποτε συνέντευξη τύπου σύμφωνα με την El Deseo, εταιρία παραγωγής των αδελφών Αλμοδόβαρ που διευκρίνησε σε ανακοίνωση της ότι ο “σκηνοθέτης δεν θα εμφανιστεί σε καμία προγραμματισμένη εκδήλωση λόγω του ξαφνικού ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης στα οικονομικά της εταιρίας και όχι την ταινία του”.

Σύμφωνα με τους New York Times ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές εάν τα έγγραφα αποδεικνύουν παράνομη δραστηριότητα εκ μέρους των Αλμοδόβαρ. Ο αδελφός του σκηνοθέτη, Αγκουστίν Αλμοδόβαρ, ομολόγησε ότι όντως είχε προσωρήσει στη σύσταση μιας υπεράκτιας εταιρείας πριν από 25 χρόνια. Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα καθήκοντα των αδελφών στην εταιρία παραγωγής ήταν από την αρχλη ξεκάθαρα και διαχωρισμένα. “Ήμουν υπεύθυνος για όλα τα θέματα που συνδέονται με τη λειτουργία και τη διαχείριση της εταιρίας, ενώ ο ίδιος ήταν αφοσιωμένος μόνο στο δημιουργικό κομμάτι της” είπε.

“Λυπάμαι ειλικρινά για τη ζημιά που προκαλείται στη δημόσια εικόνα του αδελφού μου. Κάτι που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ανικανότητα μου να διαχεριστώ σωστά την οικογενειακή μας επιχείρηση στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της”.

Σύμφωνα με τα Panama Papers οι αδελφοί βρίσκονται πίσω από τη Glenn Valley Corporation, εταιρία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μεταξύ 1991 και 1994. Ο αδελφός του σκηνοθέτη παραδέχθηκε την ίδρυση της το 1991 ενώ συμπλήρωσε ότι η εταιρία έκλεισε καθώς “δεν ταίριαζε με τον τρόπου που ήθελε να κάνει δουλειές η El Deseo”. Η δημιουργία της υπεράκτιας εταιρίας έγινε μετά από συστάσεις των οικονομικών του συμβούλων με σκοπό την πιθανή διεθνή επέκταση της εταιρείας, πρόσθεσε.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θέλει να κρατήσει αποστάσεις από το σκάνδαλο των ημερών και θα ήθελε το κοινό να ενδιαφερθεί για την 20η του ταινία, “Julieta”. Αρχικός τίτλος της; “Η Σιωπή” σχολιάζουν τα media της Ιβηρικής Χερσονήσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ