ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Ένας τιμητικός Χρυσός Λέοντας για τη Τζέιμι Λι Κέρτις

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Ένας τιμητικός Χρυσός Λέοντας για τη Τζέιμι Λι Κέρτις
ΑP Photo

Ο Χρυσός Λέοντας του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας για τη συνολική προσφορά στον κινηματογράφο απονεμήθηκε στην Αμερικανίδα ηθοποιό Τζέιμι Λι Κέρτις. Η 62χρονη παρέλαβε το βραβείο με συγκίνηση και ευχαρίστησε τους επίσης ηθοποιούς γονείς της, Τζάνετ Λι και Τόνι Κέρτις.

H ηθοποιός έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση καταφθάνοντας στο Φεστιβάλ της Βενετίας για να παραλάβει το βραβείο Golden Lion for Lifetime Achievement.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Αποδέχομαι πολύ ταπεινά αυτή την μεγάλη τιμή που μου κάνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, ώστε να παραλαμβάνω τιμητικά βραβεία για το σύνολο της καριέρας μου», είπε η ίδια παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

@ΑP Photo

«Το γεγονός ότι αυτή η τιμή συνοδεύεται από την πρεμιέρα του Halloween Kills είναι για μένα κομβικής σημασίας. Οι Halloween ταινίες, ο δεσμός μου με την ηρωίδα μου Λόρι Στρόουντ, το πώς αυτός ο ρόλος απογείωσε την καριέα μου και αγαπήθηκε από εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο ήταν και παραμένει το πιο μεγάλο δώρο...»

«Το ιταλικό σινεμά πάντα τιμούσε το είδος του τρόμου, οπότε δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη κι ευτυχισμένη που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο στη Βενετία. Και το παραλαμβάνω εκ μέρους της Λόρι, αλλά κι όλων των γενναίων γυναικών στον κόσμο, που αρνούνται να υποκύψουν, στέκονται με δύναμη απένατι στον κίνδυνο και τα τεράστια εμπόδια της ζωής...»

Πριν από λίγους μήνες, η ηθοποιός μίλησε για τον αγώνα της για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Αποκάλυψε ότι είναι νηφάλια για περισσότερα από 20 χρόνια αλλά επεσήμανε ότι αυτή είναι μια καθημερινή μάχη.

Μιλώντας για τον πατέρα της Τόνι Κέρτις η ηθοποιός είχε πει: «Ήξερα ότι ο πατέρας μου είχε πρόβλημα, γιατί είχα κι εγώ πρόβλημα και μοιραζόμασταν ναρκωτικά. Υπήρχε μια περίοδος που μόνο εγώ μιλούσα μαζί του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ