ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 07/10 - 13/10 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 07/10 - 13/10 (trailers)

Μετά την αναμενόμενη επιτυχία της τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα είναι αφιερωμένη στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, με δύο ταινίες που διέπρεψαν σε αυτό.

Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn), Ράντου Ζούντε

Η Έμι, καθηγήτρια ιστορίας σε ένα πολύ καθώς πρέπει σχολείο, βλέπει την καριέρα και την υπόληψή της να απειλούνται όταν διαρρέει στο ίντερνετ μια ερασιτεχνική ταινία ερωτικού περιεχομένου στην οποία πρωταγωνιστεί.

Οργισμένοι γονείς απαιτούν την απόλυσή της, η Έμι όμως αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» είναι μια ταινία σε τρία, αφαιρετικά συνδεδεμένα μέρη: μια βόλτα στο Βουκουρέστι του σήμερα, ένα παιχνιδιάρικο γλωσσάρι από παραδοξολογίες κι αισχρότητες, που κορυφώνονται στο τρίτο μέρος, μία εκρηκτική κωμική αναμέτρηση.

Χρυσή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021.

Η Γυναίκα που Έφυγε (The Woman Who Ran), Χονγκ Σανγκ-σου

Όταν ο σύζυγός της φεύγει για δουλειές, η Γκαμχί στη διάρκεια ενός συναρπαστικού 24ώρου συναντά τρεις φίλους της που ζουν στις άκρες της μεγαλούπολης της Σεούλ. Κάνουν φιλική συνομιλία αλλά υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα που ρέουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια.

Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ