ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το «Digger» προτείνεται για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Το «Digger» προτείνεται για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου πρότεινε στο Υπουργείο Πολιτισμού να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2022 η ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Η ψηφοφορία των μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε μέσω της ειδικής πλατφόρμας της και διήρκησε από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, ανέδειξε την ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη ως την τελική πρόταση της ΕΑΚ στο ΥΠΠΟΑ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2022.

Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε αυτόνομη και μεταγενέστερη διαδικασία από αυτή της ανάδειξης των Βραβείων Ίρις, περιλαμβάνοντας και ταινίες που δεν συμμετείχαν στα Βραβεία της τρέχουσας χρονιάς, αλλά πληρούσαν την περίοδο επιλεξιμότητας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. Να σημειωθεί πως παρόμοια διαδικασία ακολουθεί και η Βρετανική Ακαδημία (BAFTA) και η Ισπανική (GOYA).

Η τελική απόφαση για την ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κούρσα για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας στα Όσκαρ του 2022 ανήκει στην ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ