ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Κίλιαν Μέρφι θα είναι ο «πατέρας της ατομικής βόμβας» στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Κίλιαν Μέρφι θα είναι ο «πατέρας της ατομικής βόμβας» στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν
ΑP Photo

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Κίλιαν Μέρφι να πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν στο ρόλο του πατέρα της ατομικής βόμβας, Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν έφυγε από τη Warner και ετοιμάζει τη νέα του ταινία για τη Universal. Μτά τη βραβευμένη «Δουνκέρκη» ο Νόλαν επιστρέφει στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ασχολείται με τον δημιουργό της ατομικής βόμβας, Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ.

Η Universal ανακοίνωσε ότι η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 21 Ιουλίου 2023, ενώ, σύμφωνα με το Variety, η παραγωγή της θα κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια και τα γυρίσματα θα αρχίσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η τελευταία ταινία του Νόλαν με την Warner, το πολυσυζητημένο «Tenet» κυκλοφόρησε εν μέσω πανδημίας στις αίθουσες και κατάφερε παρά τις αντίξοες συνθήκες να βγάλει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ο Νόλαν αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Warner όταν το στούντιο ανακοίνωσε τη νέα του πολιτική, να κυκλοφορήσει τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στην διαδικτυακή πλατφόρμα του HBO Max. Τότε είχε δηλώσει ότι «υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη γύρω από αυτό επειδή δεν το συζήτησαν με κανέναν. Ήταν μια πολύ, πολύ, βρώμικη κίνηση. Δεν είναι σωστό το πως αντιμετωπίζουν τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και όλους όσους δούλεψαν σε αυτές τις ταινίες. Αξίζε να τους ζητηθεί η γνώμη τους και να μιλήσουν μαζί τους για το τι επρόκειτο να συμβεί στις δουλειές τους. Συνεργάζονται με μερικούς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες , και όλοι αυτοί δούλεψαν για χρόνια σε αυτές τις ταινίες οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην καρδιά τους και αξίζουν να παιχτούν στη μεγάλη οθόνη. Αξίζουν να παιχτούν εκεί έξω για όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, και αντ’ αυτού θυσιάζονται στην διαδικτυακή πλατφόρμα χωρίς να το έχουν συζητήσει με κανέναν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ