ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 14/10 - 20/10 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 14/10 - 20/10 (trailers)

Μια πολυαναμενόμενη ταινία της φετινής σεζόν, το Dune, έρχεται αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους, μαζί με μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πρεμιέρες.

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα (Identifying Features), Φερνάντα Βαλαντές

Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό, λαχταρώντας να ξαναδεί τη μητέρα του. Η Μαγκνταλένα αναζητεί το γιο της, που εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα. Οι δρόμοι των δύο θα διασταυρωθούν, καθώς περιπλανώνται στις παραμεθόριες ερημιές, όπου βασιλεύουν η ανομία, η βία και η απόγνωση. Δύο μοναχικές ψυχές, παγιδευμένες σε ένα άχρονο μεταίχμιο, αναζητούν μια διέξοδο παρηγοριάς και ανακούφισης.

Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς και Χρυσός Αλέξανδρος στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Κολέκτιβ (Collective), Αλεξάντερ Ναναού

Το 2015, μία πυρκαγιά στο κλαμπ Colectiv στο Βουκουρέστι αφήνει 27 νεκρούς και 180 τραυματίες. Σύντομα, περισσότεροι από τους τραυματίες αρχίζουν να πεθαίνουν στα νοσοκομεία από τραύματα που δεν θα έπρεπε να είναι θανατηφόρα. Μία γιατρός σπάει τη σιωπή και μιλάει σε μια ομάδα δημοσιογράφων. Η μία αποκάλυψη οδηγεί στην άλλη, καθώς οι δημοσιογράφοι αρχίζουν να ανακαλύπτουν μία τεράστια ιατρική απάτη. Ένας νέος υπουργός υγείας, μόλις διορίζεται, προσφέρει άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην προσπάθειά του να μεταρρυθμίσει ένα διεφθαρμένο σύστημα, αλλά και στα εμπόδια που αντιμετωπίζει. Παρακολουθώντας δημοσιογράφους, μάρτυρες, θύματα και κυβερνητικούς αξιωματούχους, το Κολέκτιβ είναι μια αντισυμβατική ματιά πάνω στο αντίκτυπο που μπορεί να έχει το ερευνητικό ρεπορτάζ.

Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαϊκού Ντοκιμαντέρ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και Βραβείο Κοινού LUX στα Βραβεία LUX 2021.

Dune, Ντενί Βιλνέβ

Ο Πολ Ατρείδης, ο χαρισματικός διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, καλείται να υπηρετήσει το ασύλληπτο πεπρωμένο του και να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του διαστήματος για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και του λαού του. Με τις μεγάλες δυνάμεις να παρασύρονται σε μια ανελέητη σύγκρουση για το «μπαχαρικό των μπαχαρικών» του πλανήτη Αρράκις, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία, μόνο όσοι δαμάσουν τον φόβο τους θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Η Τελευταία Μονομαχία (The Last Duel), Ρίντλεϊ Σκοτ

Γαλλία 14ος αιώνας: Όταν ο ιππότης Ζαν ντε Καρούζ επιστρέφει από τον πόλεμο και μαθαίνει πως ένας φίλος του, o Ζακ Λε Γκρις έχει βιάσει τη σύζυγό του Μαργκερίτ, ζητά από τον βασιλιά να εγκρίνει το αίτημα του για μονομαχία. Αν χάσει, η Μαργκερίτ θα καεί στην πυρά για ψευδή κατηγορία. Οι δύο φίλοι μεταμορφώνονται σε θανάσιμοι εχθροί και είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τη ζωή και την υπόληψη τους -όχι μόνο τη δική τους, αλλά και της άτυχης γυναίκας- στην τελευταία νόμιμη μονομαχία για λόγους τιμής στην ιστορία της χώρας.

Ένα μεσαιωνικό παραμύθι για όλες τις εποχές από τους Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ.

Κοντορίτο (Condorito), Άλεξ Ορέλ, Εντουάρντο Σουλντ

Ο Κοντορίτο ξεκινάει μία ξεκαρδιστική περιπέτεια για να σώσει τον πλανήτη καθώς και τους αγαπημένους από έναν μοχθηρό εξωγήινο.

Ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στον ομότιτλο ήρωα κόμικ του διάσημου Χιλιανού κομίστα Πέπο. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ