ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Squid Game»: Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών για το Netflix

«Squid Game»: Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών για το Netflix
imdb

Η κορεάτικη φουτουριστική σειρά «Squid Game» («Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» στα ελληνικά), σύμφωνα με το Netflix έχει προσελκύσει 111 εκατομμύρια συνδρομητές από την ημέρα της πρεμιέρας της, στις 17 Σεπτεμβρίου, μέσα σε 25 ημέρες δηλαδή.

Το «Squid Game» ξεπέρασε μέσα στον πρώτο του μήνα το προηγούμενου νούμερο 1 της πλατφόρμας που ήταν η σειρά εποχής «Bridgerton», την οποία παρακολούθησαν 82 εκατομμύρια συνδρομητές τις πρώτες 28 μέρες προβολής της.

Κανείς δεν ξέρει, βέβαια, πόσοι από αυτούς τους 111 εκατομμύρια συνδρομητές είδαν ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο του «Squid Game» ή ολόκληρη τη σειρά, καθώς για να καταχωρισθεί μια μονάδα συνδρομητή αρκούν μόνο δύο λεπτά streaming.

«To Παιχνίδι του Καλαμαριού» διαδραματίζεται στην Νότια Κορέα, όπου ο ήρωας της σειράς προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αμέτρητα χρέη, μια διαλυμένη οικογένεια και καμμιά ελπίδα ανάκαμψης.

Στο χείλος της απελπισίας θα δεχτει μια πρόταση, να συμμετάσχει σε ένα μαραθώνιο από ομαδικά παιχνίδια μαζί με μερικές εκατοντάδες ακόμη παίκτες που βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτόν.

Το χρηματικό έπαθλο από αυτή την φαινομενικά αθώα δοκιμασία είναι πολύ μεγάλο ενώ υπάρχει μια λεπτομέρεια που οι παίκτες δεν γνωρίζουν από την αρχή. Όποιος δεν τα καταφέρνει σε κάθε ένα από τα παιχνίδια, δεν χάνει απλά, αλλά χάνει τη ζωή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ