ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Dune»: Μετά την τεράστια επιτυχία του, το κινηματογραφικό έπος θα έχει και sequel

«Dune»: Μετά την τεράστια επιτυχία του, το κινηματογραφικό έπος θα έχει και sequel

Πριν από λίγες μέρες ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ δήλωνε ότι «είναι έτοιμος» για ένα sequel της ταινίας «Dune», παρά την αρχική του διάσταση με το κινηματογραφικό στούντιο της Warner, όταν αποφασίστηκε να παραχωρηθεί το περιεχόμενο του στο streaming κανάλι της HBO Max.

Έτοιμο δήλωνε και το κοινό όταν είδε την ταινία και η Warner ανταποκρίθηκε αστραπιαία, ανακοινώνοντας ότι έρχεται και το δεύτερο μέρος του επικού δράματος φαντασίας.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μετά το πολύ επιτυχημένο άνοιγμα της πρώτης ταινίας στις ΗΠΑ, με 40.1 εκατομμύρια δολάρια και με συνολικά έσοδα 223 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Την είδηση ανακοίνωσε η εταιρεία Legendary Pictures, η οποία ανήκει στη Warner στον επίσημο λογαριασμό της στο Τwitter: «Αυτό είναι μόνο η αρχή… Ευχαριστούμε όλους εσάς που ζήσατε την εμπειρία του "Dune" κι εσάς που θα πάτε στις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε το ταξίδι», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πριν λίγες μέρες οι επικεφαλής της Warner δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της ταινίας στο box office: «Είμαστε ευχαριστημένοι με τα όσα έχουμε δει αυτές τις δυο εβδομάδες» είχε πει στο Variety ένας εκ των CEOs της εταιρίας, ο Τζέισον Κίλαρ. Ο ίδιος απάντησε σε ερώτηση για πιθανό σίκουελ, λέγοντας ότι όποιος έχει δει την ταινία και παρατήρησε πώς αυτή τελειώνει, θα έχει ήδη την απάντηση.

Ο ίδιος ο Ντενί Βιλνέβ έχει πει ξεκάθαρα ότι θέλει να διηγηθεί «όλη την ιστορία» και μάλιστα σε μια τριλογία ταινιών, όπως εξάλλου συνηθίζεται στον κινηματογράφο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το δεύτερο μέρος του «Dune» θα βγεί καλώς εχόντων των πραγμάτων στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ