ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

13 πράγματα που ξέρει ο Μπαράκ Ομπάμα για τον 6ο κύκλο του Game of Thrones πριν από εμάς

13 πράγματα που ξέρει ο Μπαράκ Ομπάμα για τον 6ο κύκλο του Game of Thrones πριν από εμάς
Image by deadranger/Reddit

Οι δημιουργοί της viral σειράς του ΗΒΟ David Benioff και D. B. Weiss επιβεβαίωσαν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είδε αποσπάσματα από τον επόμενο κύκλο της σειράς, πριν από όλους και αυτό είναι άνευ προηγουμένου αδικία.

Η αποκάλυψη έγινε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν για τον νέο κύκλο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μπορούν να μοιραστούν μια στιγμή που τους έφερε σε αμηχανία οι δημιουργοί απάντησαν πως δεν ήξεραν τι να απαντήσουν στον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε πρόσβαση σε πλάνα απαγορευμένα για όποιον δεν είναι μέρος της ομάδας που επιμελώς κρατάει φυλαγμένα τα μυστικά του 6ου κύκλου.

"Όταν ο πρόεδρος της Αμερικής ζητάει να δει τα καινούργια επεισόδια της σειράς, τι μπορείς να κάνεις;", είπε ο D. B. Weiss. Μόνο να υποκύψεις στις απαιτήσεις του όπως άλλωστε έχει επιβαβειώσει σε συνέντευξη του στο Vulture και ο Liam Cunningham.

Βέβαια ο ηγέτης των ΗΠΑ δεν έχει κρύψει ποτέ την αδυναμία του στο Game Of Thrones (τα House Of Cards, Breaking Bad, Mad Men, Parks and Recreation, Boardwalk Empire, The Wire και Homeland είναι άλλες σειρές που έχουν κρατήσει τους Ομπάμα καθηλωμένους μπροστά από την τηλεοπτική οθόνη). Σε συνέντευξη του στο GQ λίγους μήνες πριν είχε ομολογήσει ότι εαν υπάρχει ένας χαρακτήρας του οποίου το όνομα θυμάται είναι ο Τζον Σνόου ενώ αγαπημένος του ήρωας είναι "ο νάνος, ο Tyrion Lannister".

Προφανώς ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πιο σημαντικός από όλους και ξέρει όλα όσα θα ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε στην πρεμιέρα στο τέλος Απριλίου.

Αυτά είναι τα 13 πράγματα που ξέρει πριν από εμάς, όχι για εμάς

1. Την πραγματική μοίρα του Tζον Σνόου

Ήταν το μεγάλο μαχαίρωμα ενός μεγάλου σε τηλεθέαση και σχολιασμό φινάλε. Η τύχη του Κιτ Χάρινγκτον που μαχαιρώθηκε από τη Νυχτερινή Φρουρά μοιάζει δεδομένη. Πέθανε. Τον σκότωσαν. Τον εκδικήθηκαν. Τον έθαψαν. Είναι όσο ζωντανός είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος. Σωστά; Όχι. Η Μελισάνδρη, η Ολλανδέζα κόκκινη ιέρεια του θεού της φωτιάς εγκατέλειψε τον Στάνις που υπηρέτησε με πάθος και γύμνια για να πάει στο Μαύρο Κάστρο- όποιος αμφιβάλει μπορεί να απευθυνθεί στον Άρχοντας Beric Dondarrion, τον ηγέτη του και αυτός που απαντάει και στο Lightning Lord. Επιπλέον εάν η τύχη του Σνόου είναι ληγμένη γιατί ο Κιτ Χάρινγκτον βρέθηκε στα γυρίσματα στο Μπελφαστ και πολεμάει με ξίφος των Σταρκ; Ωστόσο η Μέισι Γουίλιαμς ορκίστηκε στο ραδιοφωνικό παραγωγό Κρίστιαν Ο Ντόνελ στο σταθμό Absolute Radio ότι στην ερώτηση "αν ο Τζον Σνόου είναι ζωντανός η απάντηση είναι όχι! Το υπόσχομαι!”

2. Τι σημαίνει η επανεμφάνιση του Νεντ Σταρκ στον 6ο κύκλο. Είναι ένα flashback ή νέες αφίξεις από τον κόσμο των νεκρών (βλ. παραπάνω).

3. Τι πραγματικά συνέβη στον Πύργο της Χαράς; Ακολουθεί μικρό μακροβούτι σε βαθιά νερά της εποποιίας οπότε συγκεντρώσου.Σύμφωνα με μία από τις πιο διαδεδομένες υποθέσεις για το A Song of Ice and Fire, ο Τζον Σνόου δεν είναι μπάσταρδο του Νεντ Σταρκ αλλά της αδελφής του, Λιάνα Σταρκ και του Ρίγκαρ Τανγκάρυεν. Η θεωρία μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι ο Τζον Σνόου γεννήθηκε στον Πύργο της Χαράς, λίγο πριν φτάσει εκεί ο Νεντ Σταρκ και βρει την αδερφή του ετοιμοθάνατη "σε ένα κρεβάτι από αίμα". Το αίμα από τη γέννηση του παιδιού του Σνόου. Ο έντιμος Σταρκ έμεινε πιστός στην υπόσχεση που είχε δώσει στην αδελφή του. Να σώσει το παιδί της από τον Ρόμπερτ Μπαράθεον που είχε για χόμπι του να σφάζει όποιον Ταργκάριεν έβρισκε μπροστά του. Είναι λοιπόν η Ντενέρις και ο Τζον Σνόου κάτι παραπάνω από συμπρωταγωνιστές στο χάρτη του Γουέστερος; Ο Μπαράκ Ομπάμα ίσως το γνωρίζει.

4. Τι θέλει ο Μελανίχθυς από τη ζωή μας;

Ένας παλιός γνώριμός θα επιστρέψει στον 6ο κύκλο και είναι εκείνος που έφυγε από τη σφαγή του Κόκκινου Γάμου πριν ξεκινήσει το πορφυρό αλισβερίσι. Ο Μελανίχθυς επιστρέφει, ο Μπράιντεν Τάλλι, ο θείος της Κέιτλιν Σταρκ επανέρχεται. Γιατί;

5. Ποιό είναι το άγαλμα που βλέπει η Ντενέρις που ίσως έγινε, ίσως όχι σκλάβα των Ντροθράκι;

6. Η Άρια Σταρκ επιστρέφει στο Γουέστερος, τυφλή ή όχι;

7. Τι θα μάθει ο Μπραν μετά από τη νουθεσία του "Κορακιού Με Τα Τρία Μάτια";

8. Πόσο μεγάλοι θα είναι οι τεράστιοι δράκοι της Καλίσι που σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έχουν φτάσει να έχουν άνοιγμα φτερών που αγγίζει τα 120 πόδια;

9. Ποιά θα είναι η εκδίκηση της Σάνσα Σταρκ για όλα όσα έχει περάσει; FYI η Σόφι τέρνερ είπε πρόσφατα στο Entertainment Weekly: "Είμαι ενθουσιασμένη για αυτή τη σεζόν. Η Σάνσα βρίσκει τον εαυτό της και υπερασπίζεται τον εαυτό της. Η εικόνα της αλλάζει".

10. Ποιόν θα τιμωρήσει πρώτο από όλους η Σέρσι Λάνιστερ που πλέον ξεπληρώνει με αίμα την διαπόμπευση της στο King's Landing;

11. Τι σημαίνουν τα λόγια του Τίριον Λάνιστερ: "Φοβάσαι. Πρέπει να φοβάσαι. Είσαι στο μεγάλο παιχνίδι τώρα και τα μεγάλα παιχνίδια είναι τρομακτικά".

12. Πόσο πιο σημαντικές είναι οι γυναίκες στον 6ο κύκλο συγκριτικά με όσους προηγήθηκαν;

13. Τι δεν αποκάλυψε το HBO στην πρώτη σύνοψη που έδωσε στη δημοσιότητα για το πρώτο επεισόδιο του 6ου κύκλου με τίτλο "Η Κόκκινη Γυναίκα" όπου και ανέφερε:

"Ο Τζόν Σνόου είναι νεκρός. Η Ντενέρις συναντά έναν δυνατό άντρα. Η Σέρσεϊ βλέπει ξανά την κόρη της".

Ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου είναι: «Η Κόκκινη Γυναίκα» και πολλοί οπαδοί της σειράς πιστεύουν ότι αναφέρεται στην ιέρεια Μελισάνδρη η οποία, ίσως, χρησιμοποιήσει τη μαγική της δύναμη για να φέρει πίσω τον Τζον Σνόου από τους νεκρούς. Επίσης, σχετικό Δελτίο Τύπου της ΗΒΟ αναφέρει ότι σε συνέχεια των σοκαριστικών γεγονότων που συνέβησαν στο τέλος του 5ου κύκλου, στον 6ο κύκλο:

"Οι επιζώντες από όλα τα μέρη του Γουέστερος και του Έσσος θα ανασυνταχθούν για να προχωρήσουν αμείλικτα προς την αβέβαιη ατομική τους μοίρα. Γνώριμα πρόσωπα θα δημιουργήσουν νέες συμμαχίες, ενώ νέοι χαρακτήρες θα εμφανιστούν με σκοπό να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στην ανατολή, τη δύση, τον βορρά και τον νότο" γράφει το δελτίο τύπου που έδωσε στα media το ΗΒΟ μαρτυρώντας μας τίποτα για όλα όσα θα συμβαίνουν από τις 24 Απριλίου στη μικρή οθόνη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ξέρει τα πάντα και αυτό είναι μια ακόμη αδικία.

obama thatbaldatheist

Πηγή: thatbaldatheist/Reddit

ΔΗΜΟΦΙΛΗ