ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κινηματογραφικά βραβεία SAG 2022: Η Ελεν Μίρεν θα τιμηθεί για τα 60 χρόνια της καριέρας της

Κινηματογραφικά βραβεία SAG 2022: Η Ελεν Μίρεν θα τιμηθεί για τα 60 χρόνια της καριέρας της
ΑP Photo

Στα βραβεία του Σωματείου των Ηθοποιών -SAG Awards-, η 76χρονη Έλεν Μίρεν θα τιμηθεί φέτος με το βραβείο για το σύνολο της καριέρας της, η οποία μετρά 60 χρόνια.

Με συμμετοχή σε πάνω από 140 ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, η Έλεν Μίρεν είναι μια πολύ δίκαιη επιλογή.

Η Έλεν Μίρεν θα είναι η 57η ηθοποιός που θατιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο απονέμεται σε όσους «αντιπροσωπεύουν τα υψηλά ιδανικά του να είσαι ηθοποιός».

«Το μεγάλο, εκτυφλωτικό της ταλέντο χαρακτηρίζει την Λαίδη Έλεν Μίρεν. Το σύνολο της δουλειάς της μάς έχει χαρίσει μία πληθώρα από διαφορετικούς, ξεχωριστούς χαρακτήρες, από κατασκόπους και δολοφόνους, μέχρι καθαρίστριες και βασίλισσες» είπε η Πρόεδρος της SAG, Φραν Ντρέσερ. «Έχει βάλι την μπάρα πολύ ψηλά για όλους τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Κάθε νέα ερμηνεία της είναι καλύτερη από μία παλιότερη -συγκλονιστική- δική της».

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που θα παραλάβω φέτος το Τιμητικό Βραβείο των SAG Awards», απάντησε με δήλωσή της η Μίρεν, η οποία έχει ήδη ένα Όσκαρ, πολλαπλά SAG, τρία ΕΜΜΥ κι ένα ΤΟΝΥ.

«Από τότε που πρωτοξεκινούσα στο χώρο, οι συνάδελφοί μου ήταν η έμπνευση και το σχολείο μου, οπότε αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά για μένα».

Το 2022 θα είναι μια ακόμη πολύ παραγωγική χρονιά για την Μίρεν, καθώς θα τη δούμε δίπλα στον Τζιμ Μπρόουντμπεντ στο «The Duke», αλλά και στην ταινία «Golda», την κινηματογραφική βιογραφία της πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γκόλντα Μέιρ.

Πρόσφατοι αποδέκτες του τιμητικού βραβείου SAG ήταν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμα, Λίλι Τόμλιν, Ρίτα Μορένο. Η επόμενη τελετή απονομής των βραβείων SAG 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου στο Λος Αντζελες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ