ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέβιν Σπέισι: Θα πληρώσει αποζημίωση 31 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία παραγωγής του «House of Cards»

Κέβιν Σπέισι: Θα πληρώσει αποζημίωση 31 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία παραγωγής του «House of Cards»
ΑP Photo

Εκτός από το γεγονός ότι απολύθηκε από την πολύ δημοφιλή σειρά «House of Cards», τώρα ο Κέβιν Σπέισι καλείται, με απόφαση δικαστηρίου, να πληρώσει ως αποζημίωση 31 εκ. δολάρια στο MRC, το στούντιο που έκανε την παραγωγή της σειράς για λογαριασμό του Netflix.

Το ποσό είναι ουσιαστικά πρόστιμο για παραβίαση του συμβολαίου του, το οποίο είχε και μια ρήτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης. Το ποσό συμπεριλαμβάνει όλες τις αμοιβές των δικηγόρων.

Ο Κέβιν Σπέισι πρωταγωνιστούσε, αλλά είχε και τη θέση του executive producer, στη σειρά «House of Cards», από το 2013 ως το 2018. Όσο γυριζόταν η τελευταία σεζόν της σειράς, ο ηθοποιός Άντονι Ραπ κατηγόρησε τον Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση σ' ένα περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα το 1986, όταν ο Ραπ ήταν 14 χρόνων

Η πρώτη αυτή δημόσια κατηγορία οδήγησε σε πολλές που ακολούθησαν, με συνέπεια τελικά ο Σπέισι να απολυθεί από το MRC και το Netflix.

Όπως δήλωσε ο Μάικλ Καμπ, δικηγόρος του στούντιο, «Το MRC επέμεινε, πεισματικά, στην ολοκλήρωση της υπόθεσης και, στο τέλος, κέρδισε το σωστό αποτέλεσμα. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας και του περιβάλλοντος εργασίας είναι ύψιστης σημασίας για το MRC, γι' αυτό και θελήσαμε να αποδοθούν οι ευθύνεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ