ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 25/11 - 01/12 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 25/11 - 01/12 (trailers)

Αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα αρκετές και αρκετά ενδιαφέρουσες ελληνικές ταινίες θα κονταροχτυπηθούν, σε μια μάλλον άνιση μάχη τόσο με το πολυαναμενόμενο House of Gucci του Ρίντλεϊ Σκοτ, όσο και με τα νέα μέτρα που πλέον επιτρέπουν στις αίθουσες μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους θεατές.

Ο Οίκος Gucci (House of Gucci), Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ταινία Ο Οίκος Gucci είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Μέσα από τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τι είναι ικανή μια οικογένεια προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ για την ιστορία του οίκου μόδας Gucci με την Lady Gaga, τον Άνταμ Ντράιβερ, τον Τζάρεντ Λίτο και τον Αλ Πατσίνο.

Πράσινη Θάλασσα, Αγγελική Αντωνίου

H Άννα υποφέρει από αμνησία, όμως θυμάται να μαγειρεύει. Βρίσκει δουλειά και φιλοξενία σε μια λαϊκή παραθαλάσσια ταβέρνα που ανήκει σε έναν μοναχικό άντρα. Στην κουζίνα, ανάμεσα στις μυρωδιες των μπαχαρικών και σε παλιές ξεχασμένες συνταγές, αγωνίζεται να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της.

Τα απλά αλλά πολύ νόστιμα φαγητά της ξυπνάνε αναμνήσεις στους θαμώνες και δημιουργούν δεσμούς ανάμεσα σε αυτούς και στην Άννα. Όμως τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν ο άντρας ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα της Άννας.

Η ταινία της Αγγελικής Αντωνίου, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Για να Δει τη Θάλασσα».

Ένας Ήσυχος Άνθρωπος, Τάσος Γερακίνης

O Μάκης, ένας φιλήσυχος οινοποιός, ζει απομονωμένος σ’ ενα ακριτικό νησί μαζί με την κόρη του, όταν πέφτει θύμα ομηρίας από ένα δραπέτη. Προσπαθώντας να εμποδίσει τη σχέση της κόρης του με τον κακοποιό, ξεπερνάει τα όριά του και υπομένει στωικά τις συνέπειες.

Ντεμπούτο μεγάλου μήκους για τον Τάσο Γερακίνη, γυρισμένη στη Σκύρο.

Μικρά Όμορφα Άλογα, Μιχάλης Κωνσταντάτος

Μετά από μία απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη μαζί με το μικρό τους γιο, Παναγιώτη.

Και οι δύο έχουν βρει προσωρινές δουλειές, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να επιστρέψουν γρήγορα και μόνιμα στην Αθήνα. Η Αλίκη όμως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο τους δεν λειτουργεί ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί καν να μην υπάρχει. Ο Πέτρος αντιλαμβάνεται την συναισθηματική απομάκρυνσή της ως μια σιωπηρή αποδοκιμασία για αυτά που δεν μπορεί να της προσφέρει. Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει και οι δυο τους κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Λούγκερ, Κώστας Χαραλάμπους

Τα γεγονότα της ταινίας εκτυλίσσονται μετά την Κατοχή, μέχρι και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80. Στα κομβικά αυτά ιστορικά χρόνια αποτυπώνεται η περιπετειώδης πορεία μιας οικογένειας, η οποία θα ξεκινήσει φτωχή και θα γίνει πάμπλουτη. Ο πλούτος όμως δεν φέρνει την ευτυχία.

Από τον Κώστα Χαραλάμπους του «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή».

Ενκάντο: Ένας Κοσμος Μαγικός (Encanto), Μπάιρον Χάουαρντ και Τζάρεντ Μπους

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μαδριγάλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο.

Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει ότι εκείνη, η μόνη Μαδριγάλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.

Η νέα ταινία της Disney θα προβάλλεται και στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τα Όρια Μας, Δημήτρης Γιατζουζάκης

Ένας αθλητής με αναπηρία πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του να τρέξουν έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ποτέ, ένα IRONMAN: μια από τις πιο εξαντλητικές ψυχο-σωματικές δοκιμασίες που μπορεί ν' αντέξει κανείς σε μια μέρα.

Έναν αγώνα που περιλαμβάνει 3,86χλμ. κολύμβηση, 180 χλμ. ποδήλατο και τα 42 χλμ. ενός Μαραθωνίου. Πριν και μετά τους αγώνες η ταινία εξερευνά πως και εάν τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν αυτή την ιδέα του ακραίου τριάθλου που τόσο πολύ γοητεύει τους μεγάλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ