ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 02/12 - 08/12 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 02/12 - 08/12 (trailers)

Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Δεκεμβρίου, καθώς πλησιάζουμε τις γιορτές, έχει να προσφέρει μερικές αξιόλογες ταινίες, χωρίς κάποιο μπλοκμπάστερ ωστόσο.

Η Νύμφη του Νερού (Undine), Κρίστιαν Πέτσολντ

Μια γυναίκα που δουλεύει ως ξεναγός στο Βερολίνο του σήμερα και η οποία όταν ο εραστής της την εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα θα πρέπει εξ΄αιτίας μιας κατάρας να τον σκοτώσει και να επιστρέψει στα νερά απ΄όπου ήρθε.

Μια ερωτική ιστορία για τη ζωή και το θάνατο.

Γαλλική Αποστολή (The French Dispatch), Γουές Άντερσον

Η νέα ταινία του Γουές Άντερσον είναι ένα «ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, τοποθετημένη στο παράρτημα μιας αμερικανικής εφημερίδας σε μια φανταστική γαλλική πόλη τον 20ό αιώνα.

Θα περιστρέφεται γύρω από τρεις ιστορίες και είναι εμπνευσμένη από την αγάπη του Γουές Άντερσον για το The New Yorker, με χαρακτήρες και περιστατικά να αφορούν αληθινά γεγονότα και πρόσωπα του περιοδικού.

The Hand of God, Πάολο Σορεντίνο

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ‘80 και ο 17χρονος Φαμπιέτο Σκίζα είναι ένας άτακτος Ιταλός έφηβος που ζει μια κεφάτη ζωή με την οικογένεια του που αγαπάει τη ζωή και τα μέλη της απολαμβάνουν να ανακατεύονται ο ένας στις περίπλοκες σχέσεις των άλλων.

Έπειτα, έρχονται γεγονότα που αλλάζουν τα πάντα. Το πρώτο είναι η πανηγυρική άφιξη του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολη, κάτι που γεμίζει περηφάνια τον Φαμπιέτο αλλά και όλη την πόλη. Το δεύτερο είναι ένα σοκαριστικό δυστύχημα από το οποίο ο Μαραντόνα, ακούσια, σώζει τον Φαμπιέτ, επηρεάζοντας το μέλλον του. Ο Φαμπιέτο παλεύει με την φύση της μοίρας, την σύγχυση που επιφέρει η απώλεια, και τη μεθυστική ελευθερία του να είσαι ζωντανός.

Ένα αυτοβιογραφικό δράμα για την ενηλικίωση.

Ghostbusters Legacy, Τζέισον Ράιτμαν

Oταν μια μητέρα και τα δύο παιδιά της φτάνουν σε μια μικρή πόλη, αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τα αρχαία ξόρκια και τη μυστική κληρονομιά που τους κληροδότησε ο παππούς τους.

Η νέα ταινία από το franchise των Ghostbusters.

Κλίφορντ ο Κόκκινος Σκύλος (Clifford the Big Red Dog), Γουόλτ Μπέκερ

Μια μικρή μαθήτρια, η Έμιλυ, έχει ήδη αρκετά προβλήματα στη ζωή της, ως το νέο κορίτσι στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο όπου πηγαίνει. Όταν η μαμά της αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι τους στο Σικάγο για επαγγελματικούς λόγους, η Έμιλυ μένει στη φροντίδα του καλοπροαίρετου αλλά απελπιστικά ανεύθυνου θείου της, ο οποίος είναι ένας άνεργος γραφίστας που πάντα καταφέρνει να μπλέξει σε απίθανους μπελάδες. Όμως ο ιδιόμορφος αλλά τρομερά ευγενικός άνθρωπος, φαίνεται να έχει κάθε ζωάκι που η μικρή μπορεί να φανταστεί, από κουνέλια, γουρουνάκια, γάτες, ποντίκια και ψάρια.

Τελικά ο μυστηριώδης φιλόζωος θα δώσει ένα μικρό κουτάβι στην Έμιλυ για να το αγαπήσει και να το μεγαλώσει. Η μόνη ιδιομορφία του αξιολάτρευτου κουταβιού είναι πως έχει κόκκινο τρίχωμα. Όταν η μικρή ρωτάει τον μυστηριώδη κύριο για το πόσο πολύ θα μεγαλώσει το μικρό κουτάβι, εκείνος απαντά με μια λάμψη στο μάτι του, «εξαρτάται από το πόσο θα το αγαπάς»

Βασισμένο στη σειρά βιβλίων του συγγραφέα Νόρμαν Μπρίντγουελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ