ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ιντιάνα Τζόουνς επιστρέφει: Όσα ξέρουμε ως τώρα για την 5η ταινία της σειράς

Ο Ιντιάνα Τζόουνς επιστρέφει: Όσα ξέρουμε ως τώρα για την 5η ταινία της σειράς
«Όταν τελειώσω εγώ, θα τελειώσει και ο Ιντιάνα», είπε ο Χάρισον Φορντ

Ακριβώς 40 χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού», η Lucasfilm ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα της 5ης ταινίας του φραντσάιζ που σηματοδοτεί την επιστροφή του Ιντιάνα Τζόουνς.

Η πρώτη ερώτηση είναι αυτονόητη και η απάντηση είναι «ναι». Στη νέα ταινία θα πρωταγωνιστήσει ο Χάρισον Φορντ. Όπως έχει πει και ο ίδιος εξάλλου «όταν τελειώσω εγώ, θα τελειώσει και ο Ιντιάνα».

Από την τελευταία ταινία του φραντσάιζ, το «Kingdom of the Crystal Skull», έχουν περάσει 13 χρόνια και μάλλον η δυσαρέσκεια κοινού και κριτικών έχει ξεχαστεί κάπως. Τότε, πολλοί είχαν υποθέσει ότι η ένταξη του χαρακτήρα που ερμήνευσε ο Σία ΛεΜπεφ ήταν μια μεταβατική κατάσταση προκειμένου ο ηθοποιός να αντικαταστήσει τον Φορντ.

Παραγωγή μετ' εμποδίων

Ο ίδιος ο Φορντ ήταν αρχικά διστακτικός για τη συμμετοχή του στην 5η ταινία, όμως τελικά το αποφάσισε, δεν θα μπορούσε να επιστρέψει να συμβεί χωρίς τον ίδιο. Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε, όχι όμως χωρίς θεματάκια. Το σενάριο ήταν το βασικό πρόβλημα. Ο σεναριογράφος του «Kingdom of the Crystal Skull», Ντέιβιντ Κόπ, απολύθηκε και τη θέση του πήρε ο άνθρωπος που έγραψε το «Solo: A Star Wars Story», ο Τζόναθαν Κάσταν. Το σενάριό του, όμως, δεν πέρασε. Και τελικά η παραγωγή αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εκέινο που είχε προτείνει ο Νταν Φόγκελμαν.

Μετά, είναι το θέμα του σκηνοθέτη. Πολλοί περίμεναν να δουν το όνομα του Στίβεν Σπίλμνπεργκ στη σκηνοθεσία, καθώς εκείνος έκανε τις τέσσερις προηγούμενες ταινίες. Τελικά αποφασίστηκε να αναλάβει ο Τζέιμς Μάνγκολντ, σκηνοθέτης της ταινίας «Ford vs. Ferrari».

Το μόνο σταθερό, εκτός από τον ίδιον τον Φορντ θα είναι ο Τζον Ουίλιαμς που θα υπογράψει τη μουσική επένδυση της ταινίας.

Οι ηθοποιοί και το σενάριο

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν, τελικά, τον περασμένο Ιούνιο. Ο Φορντ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σκηνής και επέστρεψε στο πλατό το Σεπτέμβριο, αφού είχε πάθει κάταγμα στον ώμο. Αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβριο.

Ο Χάρισον Φορντ σε μια από τις ελάχιστες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει από τα γυρίσματα @Twitter

Δίπλα στον Φορντ πρωταγωνιστούν η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, ο Μπόιντ Χόλμπρουκ, η Ρενέ Γουίλσον, αλλά και δύο πολύ ηχηρά ονόματα: Ο Αντόνιο Μπαντέρας και ο Μαντς Μίκελσεν.

Για την πλοκή, τπώρα, ξέρουμε ελάχιστα. Είδαμε, όμως, ένα τρένο με σβάστικες να διασχίζει το Γιόρκσαϊρ, οπότε μάλλον ο Ίντι θα τα βάλει πάλι με τους Ναζί. Δεν ξέρουμε όμως αν είναι οι παλιοί Ναζί ή πιο καινούργιοι Ναζί, όλα αυτά θα τα μάθουμε στην ταινία.

Πότε θα βγει η ταινία στους κινηματογράφους

Οι ημερομηνίες που κάθε ταινία βγαίνει πλέον στους κινηματογράφους είναι πολύ ρευστές, λόγω της πανδημίας και αν είχε ισχύσει ο αρχικός προγραμματισμός θα έπρεπε να είχαμε δει ήδη τον 5ο Ιντιάνα.

Η πρεμιέρα της ταινίας είχε αρχικά ανακοινωθεί για τον Ιούλιο του 2019. Μετά πήγε στον Ιούλιο του 2020. Μετά τον Ιούλιο του 2021 και τώρα στις 29 Ιουλίου 2022.

Ιούλιο θα τη δούμε πάντως, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Όλοι ελπίζουν ότι αυτή η ταινία θα είναι για τον Χάρισον Φορντ ότι ήταν το No Time to Die για τον Ντάνιελ Κρεγκ. Αξίζει να αποχαιρετήσει τον Ιντιάνα με μια επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ