ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 23/12 - 29/12 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 23/12 - 29/12 (trailers)

Η πιο πολυαναμενόμενη ελληνική παραγωγή της χρονιάς, η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» θα κονταροχτυπηθεί την εβδομάδα των Χριστουγέννων -μια εβδομάδα παραδοσιακά πολύ «δυνατή» για τις αίθουσες με την επιστροφή του Matrix.

Σμύρνη μου Αγαπημένη, Γρηγόρης Καραντινάκης

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η θεατρική επιτυχία της Μιμής Ντενίση ζωντανεύει στον κινηματογράφο.

Gunda, Βίκτορ Κοσακόφσκι

Αφαιρώντας από το κάδρο κάθε ανθρώπινη παρουσία κι έχοντας ως μοναδικούς πρωταγωνιστές μια γουρουνίτσα (την επονομαζόμενη Γκούντα) με τα μικρά της, δυο αγελάδες κι έναν κουτσό κόκορα, ο Βίκτορ Κοσακόφσκι παραδίδει μια ευαίσθητη καταγραφή της –σύντομης- ζωής τους, αλλά και μια διεισδυτική ματιά στο μυστήριο της συνείδησής τους που δεν φαίνεται να διαφέρει τελικά και τόσο από τη δική μας.

To ντοκιμαντέρ του Βίκτορ Κοσακόφσκι σε παραγωγή του Χοακίν Φίνιξ.

The Matrix Resurrections, Λάνα Γουατσόφσκι

Επιστροφή σε έναν κόσμο με δύο πραγματικότητες. Η μία είναι η καθημερινότητα. Η άλλη κρύβεται πίσω της. Για να ανακαλύψει αν η δική του πραγματικότητα υφίσταται ή είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα, για να γνωρίσει τον πραγματικό του εαυτό, ο κύριος Άντερσον (Κιανού Ριβς) πρέπει να ακολουθήσει ξανά τον λευκό λαγό.

Και αν ο Τόμας ή ο Νίο έχει μάθει κάτι καλά, είναι ότι αυτή η επιλογή, ακόμα κι αν είναι ψευδαίσθηση, είναι ο μόνος τρόπος για να βγει ή να μπει στο Matrix. Φυσικά, ο Νίο ξέρει ήδη τι πρέπει να κάνει. Αυτό που δεν ξέρει ακόμα είναι ότι το Matrix έχει ισχυροποιηθεί και έχει γίνε πιο επικίνδυνο από ποτέ. Όλα αυτά του θυμίζουν κάτι.

Η μεγάλη επιστροφή στο σύμπαν του «Matrix».

Φεγγαρόσκονη (Moonbound), Άλι Σαμαντί Αχάντι

Ο Πίτερ και η ονειροπόλα αδελφούλα του, η Ανέλι, περνούν δύσκολα. Έχουν μόλις μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά και δέχονται εκφοβισμό από κάποια παιδιά στο σχολείο τους. Μια μέρα η Ανέλι συναντά τον κύριο Ζουζούνη, ένα σκαθάρι που μιλά, αλλά είναι απελπισμένο, γιατί έχει χάσει το μικροσκοπικό έκτο πόδι του σε ένα ατύχημα.

Ακόμη χειρότερα: κάποιος του το έκλεψε και το πήρε μαζί του στο φεγγάρι! Σύμφωνα με μια παλιά προφητεία, ο κύριος Ζουζούνης μπορεί να πάρει πίσω το χαμένο του πόδι μόνο αν βρει δύο γενναία παιδιά, που θα τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του στο φεγγάρι.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ