ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 30/12 - 05/01 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 30/12 - 05/01 (trailers)

Με μόλις δύο ταινίες κλείνει το ταλαίπωρο για τον κινηματογράφο 2021, τη στιγμή που τα νέα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού καθιστούν το μέλλον των αισθουσών και πάλι αβέβαιο.

Μικρή Μαμά (Petite Maman), Σελίν Σιαμά

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν...

Ένα παραμύθι για όλες τις ηλικίες και τις εποχές.

Που Κρύβεται η Άννα Φρανκ (Where is Anne Frank), Άρι Φόλμαν

Σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά από την πρώτη φορά που η Άννα Φρανκ έγραψε στο διάσημο ημερολόγιό της, η Κίτι, η φανταστική φίλη στην οποία η Άννα απηύθυνε τις αφηγήσεις και τις μύχιες σκέψεις της, ζωντανεύει ξαφνικά μέσα στο Μουσείο της Άννας Φρανκ όπου φυλάσσεται σήμερα το διασωθέν χειρόγραφο του ημερολογίου.

Χωρίς να ξέρει πόσα χρόνια έχουν περάσει ή τι έχει συμβεί στην Άννα και την αδελφή της, Μάργκο, η Κίτι παίρνει το ημερολόγιο και το σκάει μπερδεμένη στο σύγχρονο Άμστερνταμ σε αναζήτηση απαντήσεων. Όσο γεμίζουν τους δρόμους αφίσες, οι οποίες διαφημίζουν την αμοιβή που προορίζεται για όποιον βρει το χαμένο ημερολόγιο, η Κίτι θα βρεθεί ανάμεσα στους αδύναμους και περιθωριοποιημένους της πόλης και θα ανακαλύψει πολλά για τον κόσμο μας τότε και σήμερα.

Ο Άρι Φόλμαν ξαναγράφει την ιστορία της Άννα Φρανκ σε ένα animation.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ