ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έφυγε ο θρυλικός Πρινς - άγνωστα τα αίτια του θανάτου

Έφυγε ο θρυλικός Πρινς - άγνωστα τα αίτια του θανάτου
Reuters

Έφυγε από τη ζωή ο Πρινς, ένας σύγχρονος θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και μία εμβληματική προσωπικότητα. Με ανακοίνωσή του η ατζέντής του επιβεβαίωσε το γεγονός ότι βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του, στο Κάρβερ της Μινεσσότα, στα 57 του χρόνια, ενώ δεν έχουν κοινοποιηθεί τα αίτια του θανάτου. Την είδηση επιβεβαίωσε και συγγενής του θρυλικού τραγουδιστή, με τον οποίο επικοινώνησε το CNN.

 

"Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο θρυλικός εμβηματικός καλλιτέχνης, ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον πέθανε στην κατοικία σήμερα το πρωί, σε ηλικία 57 ετών" αναφέρει η ανακοίνωση της Yvette Noel-Schure.

Παραμένουν άγνωστα τα αίτια του θανάτου του τραγουδιστή, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμη επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές. Είχε προηγηθεί η δήλωση από τον εκπρόσωπο της αστυνομία, η οποία έγινε πριν επιβεβαιωθεί από την ατζέντη του Πρινς η ταυτότητά του: “Δεν θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του θύματος, μέχρι να ενημερωθούν οι πλησιέστεροι συγγενείς”.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι τώρα για την υγεία του τραγουδιστή είναι ότι στις 15 Απριλίου, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα γρίπης. Ακριβώς την επόμενη μέρα, θέλησε να καθησυχάσει τους φανς του δείχνοντας ότι είναι καλά και εμφανίστηκε σε ένα πάρτι. Μπορεί να μην τραγούδησε, αλλά μίλησε στον κόσμο που είχε παρευρεθεί «Περιμένετε μερικές μέρες πριν αρχίσετε τις προσευχές», δήλωσε στο κοινό, αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Εξαιτίας της αδιαθεσίας του ακύρωσε μάλιστα και δύο προγραμματισμένες εμφανίσεις. Την προηγούμενη βδομάδα, μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Instagram από μια κενή άσπρη φωτογραφία, προτρέποντας τους οπαδούς του να του στείλουν μηνύματα συμπαράστασης, κάτι το οποίο και έγινε κατακλύζοντας το κοινωνικό δίκτυο.

Ο Πρινς Ρότζερ Νέλσον γνωστότερος απλά ως Prince γεννήθηκε το 1958 στη Μινεάπολις. Για τρεις δεκαετίες υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στην αμερικάνικη ροκ σκηνή. Έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1978 με τίτλο For Yoυ, ενώ ευρύτερα γνωστός έγινε από τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο Prince το 1979.

Ο Prince έγινε διεθνής σούπερ σταρ το 1982 μετά το άλμπουμ του «1999» και τις επόμενες τρείς δεκαετίες έγινε γνωστός ως ένας από τους εκκεντρικότερους καλλιτέχνες της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας.

Είχε κατακτήσει τα charts πολλές φορές με τραγούδια όπως το «Kiss» και είχε κερδίσει 7 βραβεία Grammy αλλά και ένα βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού το 1985 για το θρυλικό Purple Rain το soundtrack της ομώνυμης ταινίας όπου και έπαιζε. Το 2004 συμπεριλήφθη στο Rock and Roll Hall of Fame.

Επίσης το 2007 τραγούδησε στο Super Bowl και έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις όλων των εποχών.

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του πρίγκιπα, το «HITnRun» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015 και ο καλλιτέχνης μέχρι την προηγούμενη βδομάδα βρισκόταν σε περιοδεία στην Αμερική.

Η μουσική του σημαδεύτηκε από σεξουαλικά φορτισμένους στίχους και εκρηκτικές live εμφανίσεις, ενώ η ιδιωτική του ζωή σημαδεύτηκε σε μία σειρά από ρομάντζα που τον συνδέουν με την Μαντόνα, την Κάρμεν Ηλέκτρα και άλλες.

Ο Prince παντρεύτηκε δύο φορές. Την μία, παντρεύτηκε μία από τις γυναίκες που του έκαναν τις δεύτερες φωνές, την Mayte Garcia το 1996 και την επόμενη φορά παντρεύτηκε το 2001 την Manuela Testolini. Και οι δύο γάμοι κατέληξαν σε διαζυγιο.

Διαβάστε ακόμη

Oι διάσημοι αποχαιρετούν τον «Πρίγκιπα της Ποπ»
Prince: Εικόνες από τον πρίγκιπα της pop

ΔΗΜΟΦΙΛΗ