ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κόμικ στο οποίο εμφανίστηκε πρώτη φορά ο Superman πωλήθηκε προς 3,18 εκατομμύρια δολάρια

Κόμικ στο οποίο εμφανίστηκε πρώτη φορά ο Superman πωλήθηκε προς 3,18 εκατομμύρια δολάρια

Το 1938 ήταν η χρονιά που ο πλέον διάσημος υπερ-ήρωας, ο Superman έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κόσμο των κόμικ, στο Action Comics No 1.

Αυτό το τεύχος είναι και επίσημα το τρίτο πιο ακριβό κόμικ που έχει αγοραστεί ποτέ, καθώς αποκτήθηκε από συλλέκτη που κατέβαλε το ποσό των 3,18 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πώληση έγινε με μεσολάβηση της Goldin Auctions για λογαριασμό ιδιώτη πελάτη της.

Το συγκεκριμένο αντίγραφο του περιοδικού της DC Comics ονομάζεται «The Rocket Copy» επειδή διαθέτει μια σφραγίδα με πυραύλους που τοποθετήθηκε από τον 13χρονο που αγόρασε το τεύχος από το περίπτερο το 1938.

Το αντίγραφο έχει λάβει βαθμολογία 6.0 CGC, του συστήματος αξιολόγησης της αξίας τους και της σπανιότητάς τους δηλαδή. Άλλα Action Comics που έχουν πουληθεί σε υψηλότερη τιμή βαθμολογήθηκαν με 8,5 CGC (πωλήθηκε 3,25 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία τον Απρίλιο του 2021) και με 9,0 CGC και πωλήθηκε 3,2 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2014.

Είναι η πρώτη φορά που το «The Rocket Copy» του Action Comics No. 1 πωλήθηκε σε δημοπρασία.

Ο Κεν Γκόλντιν της Goldin Auctions σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήταν διασκεδαστικό να δέχομαι προσφορές και η νικητήρια να είναι πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια. Ξέρω ότι θα πάει σε ένα υπέροχο σπίτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ