ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τραγωδία στο Astroworld: Εκατοντάδες αγωγές εναντίον του Τράβις Σκοτ προχωρούν ως ενιαία υπόθεση

Τραγωδία στο Astroworld: Εκατοντάδες αγωγές εναντίον του Τράβις Σκοτ προχωρούν ως ενιαία υπόθεση
Εκατοντάδες αγωγές εναντίον του Τράβις Σκοτ για την τραγωδία στο Astroworld ΑP Photo

Εκατοντάδες αγωγές που κατατέθηκαν εναντίον του Τράβις Σκοτ και της Live Nation για την τραγωδία στο Φεστιβάλ Astroworld προχωρούν ως μία ενιαία υπόθεση.

Μετά από πρόταση τόσο από τα θύματα όσο και από τους διοργανωτές του Μουσικού Φεστιβάλ προς το δικαστικό συμβούλιο του Τέξας να συγχωνευθούν περισσότερες από 380 ξεχωριστές αγωγές που επιδιώκουν να εκπροσωπήσουν σχεδόν 2.800 φερόμενα θύματα, επιβεβαιώθηκε τώρα ότι ένας μόνος δικαστής θα επιβλέπει όλες τις προδικαστικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με το Billboard, η πρόταση θα επιτρέψει σε έναν μόνο δικαστή να συντονίσει τις υποθέσεις για να απλοποιήσει περίπλοκες προδικαστικές διαδικασίες όπως η εύρεση και παράδοση αποδεικτικών στοιχείων. Θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει τη διαπραγμάτευση μιας ενιαίας διευθέτησης για την επίλυση όλων των υποθέσεων.

Στην πρόταση συμφωνούν και οι δύο πλευρές.

ΑP Photo

Ένας νέος ιστότοπος δημιουργήθηκε πρόσφατα από το FBI, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ, το οποίο ζητά από όσους ήταν παρόντες στο Φεστιβάλ Astroworld να υποβάλουν φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση.

Ο ιστότοπος fbi.gov/astroworld τέθηκε σε λειτουργία σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα του Χιούστον.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν ποδοπατημένοι από το πλήθος την πρώτη βραδιά του Astroworld στο Χιούστον, τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ στη σκηνή ήταν ο Τράβις Σκοτ.

Σε μία άλλη εξέλιξη, θαυμαστές του Αμερικανού ράπερ που ξεκίνησαν εκστρατεία με ψήφισμα στο Change.org ζητώντας να προστεθεί ο Τράβις Σκοτ στη σύνθεση του Coachella φέρονται να παραποίησαν πάνω από 60.000 υπογραφές.

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσε πάνω από 70.000 υπογραφές σε μόλις τρεις ημέρες. Ωστόσο, μέσα σε μια νύχτα, οι αριθμοί έπεσαν από 70.000 σε λιγότερο από 5.000. Σύμφωνα με αναφορές, το Change.org έχει πλέον αφαιρέσει το ψήφισμα αφού οι μηχανικοί πληροφορικής του εντόπισαν «δόλια δραστηριότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ