ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Cancel Γουίλ Σμιθ: Αποκλείστηκε για 10 χρόνια από τα βραβεία Όσκαρ

Cancel Γουίλ Σμιθ: Αποκλείστηκε για 10 χρόνια από τα βραβεία Όσκαρ
Και τα Όσκαρ «δίκασαν» τον Γουίλ Σμιθ AP Photo/Chris Pizzello

Με «μπλόκο» από τα βραβεία Όσκαρ για 10 χρόνια τιμώρησε τον Γουίλ Σμιθ η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για το επί σκηνής χαστούκι στον κωμικό Κρις Ροκ στη φετινή διοργάνωση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, για μια περίοδο 10 ετών από τις 8 Απριλίου 2022, ο κ. Σμιθ να μην επιτρέπεται να παρακολουθήσει εκδηλώσεις ή προγράμματα της Ακαδημίας, αυτοπροσώπως ή εικονικά, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Όσκαρ», ανέφεραν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντάουν Χάντσον σε ανακοίνωσή τους.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες. Η συνάντηση αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου, ωστόσο επισπεύτηκε καθώς και ο γνωστός ηθοποιός ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Ακαδημία την περασμένη εβδομάδα.

«Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν να είναι μια γιορτή για τα πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο, ωστόσο, εκείνες οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε τον κ. Σμιθ να εκθέτει στη σκηνή», αναφέρει η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Και καταλήγει:

«Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, δεν αντιμετωπίσαμε ικανοποιητικά την κατάσταση στην αίθουσα. Λυπούμαστε για αυτό. Ήταν μια ευκαιρία να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας σε όλο τον κόσμο, και αποτύχαμε- απροετοίμαστοι για το πρωτοφανές».

Αναβάλλονται ταινίες του Γουίλ Σμιθ

Παρά τη συγγνώμη του Γουίλ Σμιθ, φαίνεται ότι αρκετοί στο Χόλιγουντ «θέλουν αίμα». Και θα το πάρουν, καθώς ήδη οι παραγωγές στις οποίες ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχει ο ηθοποιός αναβάλονται η μια μετά την άλλη.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter η ταινία του Netflix «Fast & Loose», στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο Σμιθ έχει ήδη αναβληθεί επ’ αόριστον. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντέιβιντ Λιτς, λίγες εβδομάδες πριν τα Όσκαρ, είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την ταινία και το Netflix αναζητούσε αντικαταστάτη. Μετά το χαστούκι η αναζήτηση σταμάτησε και το πρότζεκτ μπήκε οριστικά στον πάγο.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την ταινία «Bad Boys 4» της Sony, η οποία ανακοίνωσε ότι παγώνει την παραγωγή μέχρι νεωτέρας, ή και μέχρι ποτέ, που είναι το πιο πιθανό.

Από τους ανθρώπους της βιομηχανίας κρίνεται ότι αυτές οι δύο ταινίες είναι μόνο η αρχή και ο Σμιθ θα περάσει κατά πάσα πιθανότητα ένα διάστημα χωρις δουλειά, έως ότου κάποιο άλλο σκάνδαλο επισκιάσει το δικό του και ξαναμπεί στην παραγωγή.

Ο Γουίλ Σμιθ πρωταγωνιστεί και στο «Emancipation» του Αντουάν Φουκουά, που γυρίστηκε για λογαριασμό της Apple TV+ και είναι ήδη έτοιμο. Η ταινία ήταν εκείνη που θα έβαζε την Apple TV+ στο παιχνίδι των Όσκαρ. Η πλατφόρμα όμως, απέφυγε να ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας της και πιθανώς θα την αφήσει στο «συρτάρι» μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος, κάτι που δύσκολα θα συμβεί μέσα στο 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ