ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

MOMEM: Το πρώτο μουσείο για τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική άνοιξε στη Φρανκφούρτη

MOMEM: Το πρώτο μουσείο για τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική άνοιξε στη Φρανκφούρτη
MOMEM

Το Μουσείο Σύγχρονης Ηλεκτρονικής Μουσικής (Museum of Modern Electronic Music-ΜΟΜΕΜ) άνοιξε πριν από λίγες μέρες στη Φρανκφούρτη με τον τρόπο που αξίζει στη θεματική του: Ένα τεράστιο πάρτι.

Το Μουσείο της Techno, όπως το αποκαλούν εν συντομία όλοι, είχε ανακοινωθεί από το 2015, αλλά καθυστέρησε να υλοποιηθεί καθώς δεν βρισκόταν κατάλληλος χώρος και βέβαια αρκετά χρήματα.

Τελικά κατάφερε να πάρει χρηματοδότηση τόσο από την πόλη της Φρανκφουρτης, μια πόλη στην οποία παραδόξως άνθισε η Techno, όσο και από το ομοσπονδιακό υπουργείο Πολιτισμού, ενώ υπάρχουν και κάποιες συζητήσεις για να ενταχθεί το συγκεκριμένο μουσικό είδος στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Το άνοιγμα του Μουσείου προκάλεσε και αρκετές αντιδράσεις, κυρίως από οργανώσεις που επεσήμαναν ότι η χορευτική ηλεκτρονική μουσική έχει τις ρίζες της στη μαύρη μουσική, η οποία απουσίασε από τα εγκαίνια, ενώ πολύ δυναμικά αντέδρασαν και γυναικείες οργανώσεις για την, επίσης πλήρη, απουσία γυναικών djs.

Μια συγκεκριμένη γυναικεία οργάνωση μάλιστα, η female:pressure, έστειλε επιστολή στο Δήμαρχο της πόλης, καλώντας τον να διορθώσει την κατάσταση: «Βλέποντας τα εγκαίνια θα πίστευε κανείς ότι η ηλεκτρονική μουσική είναι μια υπόθεση λευκών ανδρών», έγραψαν.

Στο Μουσείο βρίσκει κανείς πέρα από τα εκθέματα για την ιστορία της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, και χώρους εκδηλώσεων και συναυλιών, όπως και μια βιβλιοθήκη με όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειάζεται κανείς για το θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ