ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ελληνική εισβολή στις Κάννες: Η ταινία «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ

Ελληνική εισβολή στις Κάννες: Η ταινία «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ
Η Σμαράγδα Καρύδη πρωταγωνιστεί στην ταινία

Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του 75ου Φεστιβάλ των Καννών με επίσημη ταινία έναρξης το «Final Cut/Z (Comme Z)» του Μισέλ Χαζαναβίσιους και με πολύ έντονη ελληνική παρουσία.

Φέτος το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 18 ταινίες ανάμεσά τους και δύο που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, το «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και το «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ. Παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει στο Φεστιβάλ και η ταινία «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα στο τμήμα Cannes Premiere.

Ένα Ντόντο, είδος πουλιού που έχει εξαφανιστεί εδώ και 300 χρόνια, εμφανίζεται ξαφνικά λίγο έξω από την Αθήνα, στο κτήμα μιας οικογένειας που μετράει αντίστροφα τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα μέχρι το σωτήριο για όλους γάμο της κόρης τους με έναν πλούσιο κληρονόμο. Τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας του Πάνου Χ. Κούτρα μετά την «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά», την «Αληθινή Ζωή», τη «Στρέλλα» και το «Xenia», η οποία ετοιμάζεται για τη μεγάλη της πρεμιέρα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 17 μέχρι και τις 27 Μαΐου.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Πάνου Χ. Κούτρα και στν ταινία παίζουν οι: Τζομάνα Αλχασάν, Πολύδωρος Βογιατζής, Νίκος Γκέλια, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Σμαράγδα Καρύδη, Αχμάντ Κοντάρ, Τζεφ Μοντάνα, Άγγελος Παπαδημητρίου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Κρις Ραντάνοφ, Μαριέλλα Σαββίδου, Άκης Σακελλαρίου, Άννα Τζορτζίκια και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ