ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/04 - 27/04 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/04 - 27/04 (trailers)
Ο Άνθρωπος απ'τον Βορρά (The Northman), Ρόμπερτ Εγκερς

Τρεις νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη, με τους χειμερινούς κινηματογράφους να κλείνουν σιγά σιγά και τους θερινους να ανοίγουν από την Κυριακή του Πάσχα.

Ο Άνθρωπος απ'τον Βορρά (The Northman), Ρόμπερτ Εγκερς

Ένας πολύ νεαρός πρίγκηπας είναι στα πρόθυρα της ηλικίας που θα γίνει άνδρας. Ενώ ετοιμάζεται να καθίσει στο θρόνο του πατέρα του, η μοίρα του σφραγίζεται ανεξίτηλα από μια αιματηρή και αναίτια σφαγή: ο πατέρας του δολοφονείται βάναυσα από τον θείο του, ο οποίος μάλιστα απαγάγει τη μητέρα του μικρού αγοριού. Φεύγοντας από το Βασίλειο του νησιού με μια βάρκα, το παιδί ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο ήρωας έχει γίνει ένας ατρόμητος πολεμιστής που εισβάλλει σε χωριά και τα λεηλατεί, μέχρι που μια απόκοσμη μάντισσα του θυμίζει τον αιώνιο όρκο του, ότι οφείλει να εκδικηθεί για τον άδικο χαμό του πατέρα του, να σώσει τη μητέρα του, και να σκοτώσει τον άπληστο θείο του.

Ταξιδεύοντας με ένα πλοίο που μεταφέρει σκλάβους στην Ισλανδία, ο ήρωας διεισδύει στο αγρόκτημα του θείου του με τη βοήθεια μιας γυναίκας που ήταν μαζί του στο πλοίοκαι έτσι ξεκινά τον αγώνα να τιμήσει τον ιερό του όρκο.

Η Παναγία των Παρισίων Φλέγεται (Notre-Dame Brûle), Ζαν-Ζακ Ανό

Παρίσι 15 Απριλίου 2019: Ο σπουδαιότερος μητροπολιτικός χριστιανικός ναός του κόσμου, η δοξασμένη Παναγία των Παρισίων, καίγεται. Η στέγη της καταρρέει και οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι κυριολεκτικά ηρωικές.

Ο Ζαν-Ζακ Ανό ζωντανεύει την τραγική πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων.

Τρεις Ευχές για τη Σταχτοπούτα (Three Hazelnuts for Cinderella), Σέσιλι Α. Μόσλι

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η ευγενική, ανεξάρτητη και θαρραλέα Σταχτοπούτα ζει με την κακιά μητριά της και την κακομαθημένη κόρη της, που την αντιμετωπίζουν σαν μια κοινή υπηρέτρια. Σε μία από τις βόλτες της στο δάσος, η Σταχτοπούτα εμποδίζει δύο άντρες να κυνηγήσουν άγρια ζώα, ένας εκ των οποίων είναι ο πρίγκιπας του βασιλείου. Η έλξη μεταξύ τους είναι ακαριαία, αλλά ο πρίγκιπας καλείται να βρει την κατάλληλη σύζυγο στον επόμενο βασιλικό χορό, στον οποίο η Σταχτοπούτα απαγορεύεται να πάει.

Η ηρωίδα μαζεύει όλο της το κουράγιο και με τη δύναμη τριών μαγικών φουντουκιών, αποφασίζει να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της. Θα μπορέσει να απελευθερωθεί από την τυραννία της μητριάς της και να βρει την πραγματική αγάπη;

Θα προβάλλεται κι μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ