ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 28/04 - 04/05 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 28/04 - 04/05 (trailers)
Η Μνήμη του Δολοφόνου (Memory), Μάρτιν Κάμπελ

Μια μάλλον αδιάφορη κινηματογραφική εβδομάδα, σε αναμονή της θερινής σεζόν, στην οποία συναντάμε κινούμενα σχέδια, τον Λίαμ Νίσον, μια ελληνο-τουρκική παραγωγή και μια επανέκδοση.

Kerr, Ταϊφούν Πιρσελίμογλου

O Καν επιστρέφει στην πόλη για την κηδεία του πατέρα του και το ένα παράξενο συμβάν διαδέχεται το άλλο. Γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας ενός φόνου, η αστυνομία τον «παγιδεύει» στην πόλη, οι γνωστοί του εκλιπόντος πατέρα του τον εμπλέκουν στην απαγόρευση κυκλοφορίας που κηρύσσεται στην πόλη.

Συμπαραγωγή Τουρκίας, Ελλάδας, Γαλλίας, με την φωτογραφία του Ανδρέα Σινάνου και τη μουσική του Νίκου Κυπουργού. Παγκόσμια πρεμιέρα και τρεις διακρίσεις στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας «Χρυσό Πορτοκάλι».

Τα Πάντα Όλα (Everything Everywhere All at Once), Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ

Η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει.

Υπαρξιακή κωμωδία με τη Μισέλ Γεό και την Τζέιμι Λι Κέρτις.

Η Μνήμη του Δολοφόνου (Memory), Μάρτιν Κάμπελ

Ο Άλεξ Λιούς είναι ένας έμπειρος εκτελεστής, φημισμένος για την διακριτική του ακρίβεια. Oταν αρνηθεί να ολοκληρώσει τη δουλειά για μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση, μετατρέπεται σε στόχο και πρέπει να κυνηγήσει όσους τον θέλουν νεκρό. Ο βετεράνος πράκτορας του FBI (Γκάι Πιρς), η Λίντα Άμιστεντ και ο Μεξικανός κατάσκοπος Χιούγκο Μάρκεζ (Χάρολντ Τόρες) αναλαμβάνουν να ακολουθήσουν το σωρό πτωμάτων που αφήνει στο πέρασμά του ο Άλεξ.

Κυνηγημένος από εγκληματίες και FBI, o Άλεξ έχει όλα τα εφόδια να ξεφύγει, εκτός από ένα – παλεύει με την απώλεια μνήμης που επηρεάζει κάθε του κίνηση και δυσκολεύει το στόχο του. Όσο οι λεπτομέρειες θολώνουν και οι εχθροί πλησιάζουν, ο Άλεξ υποχρεώνεται να αμφισβητήσει κάθε του κίνηση και ποιόν μπορεί να εμπιστευτεί.

Λίαμ Νίσον, Μόνικα Μπελούτσι, Γκάι Πιρς στο ριμέικ της βέλγικης ταινίας «Η Μνήμη του Δολοφόνου».

Αίνμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου (Ainbo: Spirit of the Amazon), Χοσέ Ζελάντα και Ρίτσαρντ Κλάους

H 13χρονη Αίνμπο ζει στα βάθη του Αμαζονίου με τη φυλή της. Μια μέρα, η Αίνμπο ανακαλύπτει ότι η φυλή της κινδυνεύει. Όχι μόνο απειλείται από το κακό πνεύμα του Γιακουρούνα, αλλά και ολόκληρη η ζούγκλα καταστρέφεται από ανθρώπους, που την εκμεταλλεύονται για βιομηχανική εξόρυξη.

Μαζί με το κωμικό δίδυμο πνευματικών οδηγών, τον αξιολάτρευτο Ντίλο και τον αγαθούλη Βάκα, η Αίνμπο αποφασίζει να σώσει τη φυλή της.

Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Ο Κήπος των Φίντζι Κοντίνι (ll Giardino dei Finzi-Contini), Βιτόριο Ντε Σίκα

Στην ιταλική πόλη Φερράρα του 1938 (επί Μουσολίνι), η οικογένεια των Εβραίων Φίντζι Κοντίνι είναι από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής, πλούσιοι, αριστοκράτες και Εβραίοι. Ο ασθενικός γιος τους Αλμπέρτο και η όμορφη αλλά απρόσιτη κόρη τους Μικόλ κάνουν παρέα στον υπέροχο κήπο τους με τον Τζιόρτζιο, έναν Εβραίο μεσαίας τάξης, που διεκδικεί ερωτικά την Μικόλ, και τον φίλο και ερωτικό του αντίζηλο Μαλνάτε. Οι περίπλοκες αισθηματικές περιπέτειες των τεσσάρων νέων θα δοκιμαστούν επικίνδυνα όταν οι νέοι ρατσιστικοί νόμοι αρχίζουν να εφαρμόζονται.

Το αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα σε επανέκδοση με νέες κόπιες. Χρυσή Αρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ