ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη μαύρη λίστα των Rolling Stones

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη μαύρη λίστα των Rolling Stones
REUTERS/Luke MacGregor

Σε αντίθεση με τις επιδόσεις του στο μέσο ψηφοφόρο, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του αμερικανικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται ο πλέον αντιδημοφιλής πολιτικός στη μουσική κοινότητα των πολλών επιτυχιών.

Ακολουθώντας το παράδειγμα αναρίθμητων άλλων οι Rolling Stones απαγόρευσαν στον 70χρονο επιχειρηματία να χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους στην προεκλογική του εκστρατεία. "Οι Rolling Stones ουδέποτε επέτρεψαν στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί τραγούδια τους και απαίτησαν αυτό να σταματήσει αμέσως", εξηγεί σε ανακοίνωσή του το συγκρότημα.

Ο Τραμπ χρησιμοποιεί στις συγκεντρώσεις του κυρίως τα τραγούδια You Can't Always Get What You Want και Start Me Up αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μοιάζει να ανησυχεί πλέον καθόλου καθώς μετά την νίκη του στις προκριματικές της Ιντιάνα και την εξόντωση των αντιπάλων του Τεντ Κρουζ και Τζον Κέισικ όλα δείχνουν ότι θα είναι τον Νοέμβριο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές.

Άλλοι μουσικοί έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί για τη χρήση χωρίς άδεια τραγουδιών τους από τον δισεκατομμυριούχο και έχουν απαιτήσει αυτό να σταματήσει, κυρίως ο Νιλ Γιανγκ, οι R.E.M. και η Αντέλ, ενώ η δισκογραφική εταιρεία Everlast απαίτησε τον περασμένο μήνα να σταματήσει η χρησιμοποίηση του τραγουδιού "Jump Around" του παλιού συγκροτήματος της ραπ House of Pain.

Οι Rolling Stones ακολουθούν τους συναδέλφους τους καθώς στους προηγούμενους μήνες οι Αdele, Neil Young, ο Steven Tyler των Aerosmith και ο Michael Stipe των REM έχουν απαγορέψει στον εκκεντρικό επιχειρηματία να διασκεδάζει τους οπαδούς του με τα κομμάτια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ