ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μια Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας: Η νέα προσθήκη στον κόσμο της συμπεριληπτικότητας

Μια Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας: Η νέα προσθήκη στον κόσμο της συμπεριληπτικότητας
Τίποτε δεν εμποδίζει τη Barbie με προβλήματα ακοής να είναι κομψή και όμορφη Mattel

Στα 63 της χρόνια πια, η Barbie αποφασίζει να φορέσει ακουστικά βαρηκοΐας. Όχι λόγω ηλικίας, όμως, αλλά ως μια ακόμη προσθήκη στην προσπάθεια της κατασκευάστριας εταιρείας να διευρύνει το φάσμα των πραγματικών ανθρώπων τους οποίους απεικονίζει η διάσημη κούκλα.

Στη νέα σειρά «Fashionista» υπάρχει και ένας Κεν με λεύκη, μια πολύ συνηθισμένη δερματοπάθεια. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να δουν στις κούκλες μας τους εαυτούς τους», είπε η Λίσα ΜακΝέιτ, υπεύθυνη για τις κούκλες Barbie της εταιρείας Mattel.

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά πρέπει να παίζουν και με κούκλες που δεν μοιάζουν στα ίδια, ώστε να βοηθηθούν να κατανοήσουν την έννοια της συμπεριληπτικότητας».

Για να δημιουργήσει τη Barbie με ακουστικά, η εταιρεία ζήτησε τη βοήθεια μιας κορυφαίας ωτορινολαρυγγολόγου, της Τζεν Ρίτσαρντσον. Η Ρίτσαρντσον λέει ότι η εικόνα της κούκλας με το ροζ -ασορτί με τα ρούχα της- ακουστικό, θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

«Είμαι ενθουσιασμένοι που οι νεαροί ασθενείς μου θα μπορούν να παίζουν με μια κούκλα που είναι σαν αυτούς», εξήγησε.

Η νέα σειρά «Fashionista 2022» @Mattel

Αλλαγές έχουν γίνει και στο στερεοτυπικό σώμα της κούκλας. Η νέα σειρά περιλαμβάνει γυναικείες φιγούρες με λιγότερο αδύνατα σώματα, ή μικρότερα στήθη και αντρικές φιγούρες λιγότερο γυμνασμένες. Στόχος να εκπροσωπηθούν όλοι οι σωματότυποι.

Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί Barbie σε καροτσάκι, αλλά και με προσθετικά μέλη. Το 2020 η εταιρεία δημιούργησε μια μαύρη κούκλα με λεύκη, η οποία ήταν κορυφαία στις πωλήσεις της για τη συγκεκριμένη χρονιά.

Το 2021, στις πρώτες πέντε σε πωλήσεις κούκλες ήταν μια επίσης μαύρη με άφρο μαλλιά.

Ο κόσμος αλλάζει και η Barbie μαζί του; Όχι. Απλώς η Barbie βλέπει, επιτέλους, τον πραγματικό κόσμο, όπως ήταν πάντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ