ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βλέπει ο Ίλον Μασκ τον εαυτό του σαν το Λουδοβίκο ΙΔ΄; Η ανάρτηση που προσπαθούν όλοι να καταλάβουν

Βλέπει ο Ίλον Μασκ τον εαυτό του σαν το Λουδοβίκο ΙΔ΄; Η ανάρτηση που προσπαθούν όλοι να καταλάβουν

Αρκετοί από τους 93 εκατομμύρια ανθρώπους που παρακολουθούν τον Ίλον Μασκ στο Twitter κουβεντιάζουν και προσπαθούν για μια ακόμη φορά να αποκωδικοποιήσουν μια ανάρτησή του και να μπουν -όσο γίνεται αυτό- στο μυαλό του.

Ο μεγιστάνας, που αρχίζει και κερδίζει με το σπαθί του τον τίτλο «εκκεντρικός», ανέβασε έναν πίνακα που απεικονίζει το Λουδοβίκο ΙΔ' της Γαλλίας, τον αμετροεπή σε όλα του «βασιλιά Ήλιο», όπως έμεινε στην ιστορία.

«Είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο βλέπει ο Μασκ τον εαυτό του;», αναρωτιούνται οι περισσότεροι, ενώ κάποιοι υποθέτουν ότι θέλει να εμφανιστεί έτσι στο επόμενο Met Gala, δύο πράγματα που τελικά δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους.

Όσο περιμένει να οριστικοποιηθεί η εξαγορά του Twitter, για το οποίο δίνει 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Μασκ δεν σταματά να προκαλεί το ενδιαφέρον μέσα από το αγαπημένο του μέσον.

«Οριακά πολύ σέξι» (Borderline too sexy), έγραψε ο Μασκ στη λεζάντα, η οποία επίσης μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Σε άλλα subtweets, εκθείασε τα παπούτσια του Λουδοβίκου, αλλά και τον πίνακα του 18ου αιώνα, ο οποίος είναι έργο του Υάκινθου Ριγκό και εκτίθεται στο Λούβρο.

Για κάποιον λόγο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, ο Μασκ λάτρεψε τα συγκεκριμένα παπούτσια...

Ο συγκεκριμένος Λουδοβίκος, στον οποίο χρεώνεται και η περίφημη φράση «μετά από μένα η συντέλεια», παραμένει το απόλυτο σύμβολο της υπερβολής της εξουσίας, αλλά και της απολυτότητάς της.

Ο Ριγκό ήταν ο αγαπημένος ζωγράφος της αυλής του βασιλιά Ήλιου, ίσως επειδή είχε την τάση να υπερβάλει με τη σειρά του καλλιτεχνικά πάνω στην ήδη υπερβολική εμφάνιση του βασιλιά. Στο συγκεκριμένο πίνακα, ο Λουδοβίκος φοράει τα ρούχα της ενθρόνισής του.

Καρφί στον Ζούκι;

Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι ο Μασκ ανέβασε το συγκεκριμένο tweet ως «καρφί» για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, τον οποίο πρόσφατα αποκάλεσε «Λουδοβίκο ΙΔ' 2.0».

«Μιλάμε για την περίπου ιδιοκτησία μου στα social, όταν έχουμε τον Ζάκερμπεργκ να κατέχει το Facebook και το Instagram και το WhatsApp και μάλιστα με ένα μετοχικό καθεστώς που ότι και να γίνει θα επιτρέπει στον Ζάκερμπεργκ ΙΔ' να τα ελέγχει. Εμείς στο Twitter δεν θα το κάνουμε αυτό», είπε ο Μασκ, σε ομιλία του στο Βανκούβερ.

Ο Μασκ δεν είναι από τους μεγιστάνες που επενδύουν ιδιαίτερα στην Τέχνη. Προτιμά να τη χρησιμοποιεί για να τρολάρει. Κάποια στιγμή πήρε τη φωτογραφία ενός κριαριού από το Αγγλικό Μουσείο Φυσικής Ζωής και τη χρησιμοποιήσε ως εικόνα προφίλ στο λογαριασμό του.

Ξέρουν και οι άλλοι να τρολάρουν όμως: Το Μουσείο ανταπέδωσε την τιμή, παίρνοντας μια φωτογραφία του Μασκ και βάζοντάς τη στο δικό του προφίλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ