ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάννες 2022: «129 γυναικοκτονίες από το τελευταίο Φεστιβάλ» - Ένα πανό για τα θύματα

Κάννες 2022: «129 γυναικοκτονίες από το τελευταίο Φεστιβάλ» - Ένα πανό για τα θύματα
ΑP Photo

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Holy Spider», του θρίλερ του σκηνοθέτη Αλί Αμπάσι, 12 γυναίκες με επίσημα ρούχα συγκεντρώθηκαν στις διάσημες σκάλες του Palais με υψωμένες τις γροθιές τους.

Στη συνέχεια γέμισαν το χώρο με πυκνό μαύρο καπνό, κρατώντας έναν πανό με 129 γυναικεία ονόματα. Η λίστα, σύμφωνα με την ομάδα των γυναικών, αναφέρεται στις «129 γυναικοκτονίες που έγιναν στη Γαλλία από το τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών».

Η ασφάλεια του Φεστιβάλ δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός και επέτρεψε στην ομάδα να κάνει τη διαμαρτυρία της, ενώ φωτογράφοι έσπευσαν να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Η διαμαρτυρία δεν ήταν ένα κόλπο για την προώθηση της ταινίας, όπως διευκρίνησε η παραγωγή. Η ταινία μιλά για ένα δημοσιογράφο που ταξιδεύει στην ιερή πόλη Μασχάντ του Ιράν προκειμένου να ερευνήσει έναν κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ.

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου Σαέντ Χανάι, ο οποίος πίστευε ότι βρισκόταν σε ιερή αποστολή να καθαρίσει τους δρόμους από την αμαρτία. Ο Αμπάσι έγραψε το σενάριο με τον Αφσίν Καμράν Μπεχραμί.

@ΑP Photo

Ήταν η δεύτερη γυναικεία διαμαρτυρία στο φετινό φεστιβάλ. Την Παρασκευή 20 Μαΐου, μια ακτιβίστρια που παρευρέθηκε στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «3000 Years of Longing» του Τζορτζ Μίλερ, έφτασε στην εκδήλωση ντυμένη σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα του Φεστιβάλ, αλλά όταν ανέβηκε τα σκαλιά έβγαλε το φόρεμά της.

Στο κορμί της είχε γραμμένη τη φράση «Σταματήστε να μας βιάζετε», δίπλα στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ