ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπίλι Άιλις: «Η ζωή με το σύνδρομο Τουρέτ είναι πολύ κουραστική»

Μπίλι Άιλις: «Η ζωή με το σύνδρομο Τουρέτ είναι πολύ κουραστική»
ΑP Photo

Όποιος περνάει αρκετή ώρα κοντά στη Μπίλι Άιλις είναι πολύ πιθανό να προσέξει τα τικ της. Η τραγουδίστρια διαγνώστηκε στα 11 της χρόνια με το Σύνδρομο Τουρέτ, μια σπάνια νευρολογική διαταραχή, που δεν θεραπεύεται.

Το σύνδρομο εκδηλώνεται με πολλαπλά κινητικά και τουλάχιστον ένα φωνητικό τικ. Οι εκδηλώσεις αυτές χαρακτηρίζονται από περιόδους έντασης και ύφεσης, μπορούν να κατασταλούν εκούσια από το άτομο για προσωρινό χρονικό διάστημα, ενώ της εμφάνισής τους προηγείται ένα προειδοποιητικό αίσθημα παρορμητικού χαρακτήρα.

Η Άιλις μίλησε για τη ζωή της με το συγκεκριμένο σύνδρομο στον Ντέιβιντ Λέτερμαν και στην εκπομπή που ετοιμάζει ο δημοσιογράφος για το Netflix.

«Οι άνθρωποι συνήθως γελάνε όταν με πιάνουν τα τικ μου, επειδή πιστεύουν ότι προσπαθώ να γίνω αστεία για να τους διασκεδάσω. Αυτό με πληγώνει βαθιά. Ξέρω κι άλλους ανθρώπους με Τουρέτ αλλά κανείς δεν μιλάει δημόσια, απλώς δεν θέλουν να πρέπει να απαντάνε διαρκώς σε ερωτήσεις», είπε η 20χρονη τραγουδίστρια στο δημοσιογράφο.

Πρόσθεσε ότι ενώ κάποια από τα τικ της έχουν υποχωρήσει σε συχνότητα και ένταση, έχει ακόμη αρκετά. «Μπορεί να μην το παρατηρήσεις εάν καθόμαστε κάπου και μιλάμε, έχω μάθει να τα ελέγχω. Όμως για μένα είναι πολύ κουραστικά, είναι εξοντωτικά», είπε η Άιλις η οποία εξήγησε ότι όταν βρίσκεται στη σκηνή και τραγουδάει «εξαφανίζονται όλα τα τικ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ