ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Top Gun: Maverick»: Ο Τομ Κρουζ έστειλε το box office στον ουρανό

«Top Gun: Maverick»: Ο Τομ Κρουζ έστειλε το box office στον ουρανό
ΑP Photo

Με όλον το θόρυβο που έγινε, στις Κάννες και όχι μόνο, ήταν αναμενόμενο η ταινία «Top Gun: Maverick» να φέρει πολύ κόσμο στους κινηματογράφους. Τελικά έφερε πολύ περισσότερο κι απ' ότι προσδοκούσαν οι συντελεστές της.

Η ταινία έκανε το καλύτερο άνοιγμα που έχει κάνει ποτέ ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ, κερδίζοντας μόνο στις ΗΠΑ, 134 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Δεν ήταν το καλύτερο άνοιγμα που έχει κάνει ταινία κατά τη διάρκεια του Memorial Weekend -γιορτή για τους Αμερικάνους- καθώς το ρεκόρ το κρατάει η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου» με 153 εκατομμύρια δολάρια το 2007.

Δεν ήταν καν το καλύτερο άνοιγμα για το 2022, που διατηρεί η ταινία «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» με 187 εκατομμύρια δολάρια. Είναι όμως το καλύτερο άνοιγμα ταινίας η οποία δεν βασίζεται σε κόμικ, από το Δεκέμβριο του 2019.

Ο κόσμος φαίνεται ότι επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες, μετά από δύο χρόνια πανδημίας και φόβου. Αυτό δείχνει το γεγονός ότι το 55% όσων αγόρασαν εισιτήρια ήταν πάνω από 40 χρονών, μια ηλικιακή ομάδα που δυσκολευόταν να επιστρέψει στους κινηματογράφους λόγω του φόβου της πανδημίας.

Στον υπόλοιπο κόσμο η ταινία κέρδισε 124 εκατομμύρια δολάρια, με δεδομένο ότι δεν θα προβληθεί ούτε στη Ρωσία ούτε στην Κίνα. Συνολικά το «Top Gun: Maverick» κέρδισε 248 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και ο Τομ Κρουζ έχει κάθε λόγο να χαμογελάει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ