ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ: Ελπίζω ο Γουίλ και ο Κρις Ροκ να μιλήσουν και να τα βρουν

Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ: Ελπίζω ο Γουίλ και ο Κρις Ροκ να μιλήσουν και να τα βρουν
ΑP Photo

Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο περιστατικό με το διάσημο χαστούκι στα Όσκαρ.

Ο σύζυγος της Τζέιντα, Γουίλ Σμιθ, ανέβηκε στη σκηνή στα βραβεία Όσκαρ τον Μάρτιο και χαστούκισε τον παρουσιαστή Κρις Ροκ αφού εκείνος έκανε ένα αστείο για το κούρεμα της συζύγου του. Η ηθοποιός πάσχει από αλωπεκία, η οποία προκαλεί τριχόπτωση. Στην εκπομπή της στο Facebook Watch, η Πίνκετ Σμιθ είχε ως καλεσμένη τη μητέρα του 12χρονου Ρίο Όλρεντ, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά από εκφοβισμό επειδή είχε αλωπεκία.

«Πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική συζήτηση για την αλωπεκία. Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχω περάσει και όσα συνέβησαν στα Όσκαρ, χιλιάδες έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου με τις ιστορίες τους», είπε ο Πίνκετ Σμιθ κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

«Χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή για να δώσω στην οικογένειά μας, τους ανθρώπους που πάσχουν από αλωπεκία, την ευκαιρία να μιλήσουν για το πώς είναι να έχεις αυτή την πάθηση και να ενημερώσω τους ανθρώπους για το τι είναι στην πραγματικότητα η αλωπεκία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιστατικό μεταξύ του συζύγου της και του Ροκ: «Τώρα, σχετικά με τη βραδιά των Όσκαρ, η βαθύτερη ελπίδα μου είναι ότι αυτοί οι δύο έξυπνοι, ικανοί άνδρες έχουν την ευκαιρία να θεραπεύσουν, να το συζητήσουν και να συμφιλιωθούν. Η κατάσταση του κόσμου σήμερα είναι τέτοια που τους χρειαζόμαστε και τους δύο και όλοι χρειαζόμαστε πραγματικά ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ», είπε.

Η σκηνή με το περίφημο χαστούκι @ΑP Photo

«Μέχρι τότε, ο Γουίλ κι εγώ συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε τα τελευταία 28 χρόνια, και αυτό είναι να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε αυτό το πράγμα που λέγεται ζωή μαζί. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε».

Ήταν η πρώτη δημόσια αναφορά της Πίνκετ Σμιθ για το τι συνέβη στα Όσκαρ. Τον Απρίλιο, μια κάρτα τίτλου στην αρχή της εκπομπής της έγραφε: «Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, η οικογένεια Σμιθ έχει επικεντρωθεί στη βαθιά θεραπεία. Μερικές από τις ανακαλύψεις γύρω από τη θεραπεία μας θα τις μοιραστούμε εν καιρώ μαζί σας».

Ο σύζυγός της ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Ροκ και την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών & Επιστημών σε μια δήλωση μετά το περιστατικό. Η Ακαδημία απαγόρευσε στον Σμιθ να παρευρεθεί στα Όσκαρ για μια δεκαετία ως τιμωρία.

Jada Pinkett Smith hopes Will Smith and Chris Rock 'have an opportunity to heal, talk this out, and reconcile', Lisa Respers France, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ