ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάικλ Τζέι Φοξ: Εξηγεί πώς η νόσος του Πάρκινσον άλλαξε τους ρόλους που επιλέγει

Μάικλ Τζέι Φοξ: Εξηγεί πώς η νόσος του Πάρκινσον άλλαξε τους ρόλους που επιλέγει
ΑP Photo

Ο Μάικλ Τζέι Φοξ λέει ότι η ζωή με τη νόσο του Πάρκινσον έχει επηρεάσει τους ρόλους που επιλέγει στην καριέρα του στην υποκριτική, η οποία συνεχίζεται.

Σε συνομιλία με τον Μπάικ Μπιρμπίλια, για το podcast «Working It Out», ο ηθοποιός και υποστηρικτής της έρευνας για την ασθένεια του Πάρκινσον, είπε ότι από τίτε που διαγνώστηκε με την ασθένεια του είναι πολύ πιο δύσκολο να θυμάται τις ατάκες του.

«Όταν έκανα το spinoff από το "The Good Wife", που είναι το "The Good Fight", δεν μπορούσα να θυμηθώ τις ατάκες. Απλώς είχα αυτό το κενό, δεν μπορούσα να θυμηθώ τις ατάκες», εξήγησε, αντιπαραβάλλοντας αυτή την εμπειρία με το πώς ένιωθε όταν έπαιρνε στα χέρια του ένα σενάριο νωρίτερα στο καριέρα του, για ταινίες ή για το ρόλο του στο «Family Ties».

«Είχα 70 σελίδες διαλόγου σε μια ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα και ήξερα ότι ένα εξαιρετικά ακριβό πλάνο με Steadicam εξαρτιόταν από το να γνωρίζω καλά τις ατάκες μου και παρόλα αυτά δεν έτρεξε ούτε μια στάλα ιδρώτα στο μέτωπό μου».

Ο Φοξ είπε ότι έχει μάθει να προσαρμόζεται και θυμήθηκε μια προκλητική σκηνή που είχε όταν γύριζε με τον Κίφερ Σάντερλαντ το «Designated Survivor».

«Το πραγματικά σημαντικό ήταν ότι δεν πανικοβλήθηκα. Δεν τρόμαξα. Απλώς είπα, "λοιπόν, αυτό είναι αυτό. Προχωράω"». Ο Φοξ είπε ότι δεν παίρνει πλέον ρόλους με μεγάλους διαλόγους.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ πέντε σελίδες διαλόγου. Δεν μπορώ να το κάνω», είπε. «Πηγαίνω λοιπόν στην παραλία».

Michael J. Fox says Parkinson's disease has changed the kind of roles he takes, Marianne Garvey, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ