ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Top Gun: Maverick: Μήνυση στην εταιρεία παραγωγής για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Top Gun: Maverick: Μήνυση στην εταιρεία παραγωγής για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων
imdb

Μήνυση κατετέθη εναντίον της εταιρείας παραγωγής Paramount Studios, για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων που αφορούν στο σενάριο της ταινίας «Top Gun: Maverick», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Η μήνυση κατατέθηκε από την οικογένεια του συγγραφέα, του οποίου άρθρο ενέπνευσε την πρώτη ταινία, το «Top Gun» του 1986.

Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια και σε αυτήν οι κληρονόμοι του Εχούντ Γιονέι αναφέρουν ότι το άρθρο του που γράφτηκε το 1983 και είχε τίτλο «Top Guns», αποτέλεσε τη βάση για το σενάριο των δύο ταινιών.

Οι ίδιοι λένε ότι η παραγωγός εταιρεία δεν ζήτησε καν ξανά τα δικαιώματα για τη δεύτερη ταινία, ενώ η αρχική συμφωνία που έδινε τα δικαιώματα στην Paramount είχε εκπνεύσει τον Ιανουάριο του 2020.

Οι κληρονόμοι του Γιονέι λένε ότι είχαν στείλει επιστολή στην εταιρεία με την οποία την ενημέρωναν για τον τερματισμό της συμφωνίας, αλλά εκείνη δεν απάντησε και συνέχισε τα γυρίσματα για ένα χρόνο ακόμη χωρίς ουσιαστικά να κατέχει τα δικαιώματα.

«Οι διεκδικήσεις τους δεν έχουν καμία βάση και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», απάντησε στο CNNi η Paramount για τη μήνυση. Η ταινία επρόκειτο αρχικά να βγει στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2019, αλλά μετά από πολλές καθυστερήσεις και δυσκολίες βγήκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες είναι πρώτη στο box office της Αμερικής.

Paramount Studios sued over 'Top Gun' copyright, Topher Gauk-Roger, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ