ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Σε έναν τόπο που έχει μείνει στην πολιτιστική ιστορία ως ένα από τα πεδία δράσης και κινηματογράφησης του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, το Αίγιο, θα πραγματοποιηθεί μία γιορτή του κινηματογράφου με σημείο αναφοράς το σπουδαίο δημιουργό και με το βλέμμα στραμμένο στις σύγχρονες δημιουργίες κινηματογραφιστών.

Από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου, στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου της πόλης, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος» υποδέχεται δημιουργούς, επαγγελματίες, θεατές σε μια γιορτή της έβδομης τέχνης με προβολές σημαντικών μικρού μήκους ταινιών από όλο τον κόσμο.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 21:00 με την παρουσίαση των δράσεων και συναυλία με την Έλλη Πασπαλά και τον πιανίστα Τάκη Φαραζή.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» αποτελείται από τρία διαγωνιστικά προγράμματα: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας, Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ, Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα.

Επελέγησαν συνολικά 46 ταινίες: 19 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας, 14 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ και 13 στο Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Οι τριμελείς κριτικές επιτροπές που θα αξιολογήσουν τις ταινίες αποτελούνται από έμπειρους ανθρώπους του χώρου, ενώ τα βραβεία των καλύτερων ταινιών κάθε τμήματος θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 1000 ευρώ για τα τμήματα Μυθοπλασίας και Ντοκιμαντέρ και 500 ευρώ για το Εθνικό Σπουδαστικό.

Εκτός από το κυρίως πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, όπως masterclasses, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου. Ένα special event για location managers προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο 2022.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου και της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Πάτρας.

Συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων έχει επικεντρωθεί τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία ντοκιμαντέρ με την σχολική κοινότητα της Κρήτης. Ντοκιμαντέρ με έμφαση στον άνθρωπο. Ντοκιμαντέρ για την τοπική ιστορία.

Ντοκιμαντέρ με κυρίαρχο το στοιχείο της προφορικής μαρτυρίας. Μέσα από τα προγράμματα «cineμαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc» έχουν παραχθεί περίπου 70 ντοκιμαντέρ. Το καθένα μοναδικό. Το καθένα διαφορετικό. Το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στις 11:00, θα προβληθούν 10 ντοκιμαντέρ από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Με το ντοκιμαντέρ μου ταξιδεύω».

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου στο επίσημο site του, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στον λογαριασμό του στο Instagram.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ