ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζόνι Ντεπ: Το νέο τραγούδι του είναι μια αυτοβιογραφική ιστορία

Τζόνι Ντεπ: Το νέο τραγούδι του είναι μια αυτοβιογραφική ιστορία
ΑΡ Photo

Ο Τζόνι Ντεπ μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης του με την Άμπερ Χερντ, κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι που έγραψε ο ίδιος και ερμηνεύει με τον Τζεφ Μπεκ.

Το τραγούδι έχει τίτλο «This Is a Song for Miss Hedy Lamarr», αλλά στην πραγματικότητα έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο επερχόμενο άλμπουμ των Τζόνι Ντεπ και Τζεφ Μπεκ.

Η ροκ μπαλάντα αναφέρεται στη σταρ του κινηματογράφου της δεκαετίας του 1940, Χέντι Λαμάρ, όμως παραπέμπει και στη δική του ζωή.

Το τραγούδι έχει και μια άλλη ανάγνωση: Θα διαβαστεί και ως αντίδραση στην υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που εκδικάστηκε πρόσφατα μετά την αγωγή που ο Αμερικανός ηθοποιός κατέθεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ, σχολιάζει η εφημερίδας The Guardian.

Ο ηθοποιός βγήκε νικητής από τη δίκη, καθώς οι ένορκοι δεν θεώρησαν επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που προσκόμισε η πρώην σύζυγός του στο δικαστήριο.

​«Δεν πιστεύω, δεν μπορώ να πιστέψω, δεν θα πιστεύω πια στους ανθρώπους» τραγουδά ο Ντεπ στο ρεφρέν, ενώ ένας άλλος στίχος αναφέρει: «Είναι τόσο δύσκολο να μιλάς όταν κανείς δεν θα ακούσει και όλοι κοιτάζουν επίμονα, καθώς τρέμεις από φόβο».

Η Χέντι Λαμάρ ήταν παράλληλα σπουδαία εφευρέτης και μηχανικός, όμως κανείς δεν την εμπιστευόταν καθώς πίστευαν ότι μια ηθοποιός του Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να είναι και καλή επιστήμονας.

Η ηθοποιός ανακάλυψε μία τεχνολογία βασισμένη στη συχνότητα που αργότερα χρησιμοποιήθηκε στα Wi-Fi, GPS και bluetooth. «Διαγράφηκε από τον ίδιο κόσμο που την έκανε σταρ. Το φως της ύπαρξής της, η εξωτική της γοητεία έγιναν κομμάτια επειδή τόλμησε να ονειρευτεί», γράφει στο τραγούδι του ο Ντεπ.

Την τελευταία ημέρα της δίκης, ο 58χρονος ηθοποιός βρέθηκε στην Αγγλία μαζί με τον Τζεφ Μπεκ για την περιοδεία του. Έδωσαν μαζί συναυλία στο Sage Gateshead στη βόρεια Αγγλία και δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει προγραμματίσει κι άλλες εμφανίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ