ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπραντλεϊ Κούπερ: Η μάχη για να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Μπραντλεϊ Κούπερ: Η μάχη για να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά
ΑΡ Photo

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ μίλησε ανοιχτά για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και αποκάλυψε ποιος ήταν ο άνθρωπος που τον βοήθησε να επαξαρτηθεί.

Ο Κούπερ είπε ότι ένιωθε χαμένος στα πρώτα στάδια της καριέρας του και έκανε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ και ήταν ο συνάδελφός του, ο ηθοποιός Γουίλ Αρνέτ που τον βοήθησε να συνέλθει.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο podcast του Αρνέτ «Smartless», ο Κούπερ μίλησε για την εποχή που συγκατοικουσαν με τον Αρνέτ πριν από χρόνια. Είπε ότι ο ίδιος δεν είχε αυτοπεποίθηση και προσπαθούσε να μιμηθεί το χιούμορ του Αρνέτ όταν ήθελε να κοινωνικοποιηθεί. Δεν τα κατάφερνε, όμως, πάντα καλά...

«Θυμάμαι ότι ήμουν σε ένα δείπνο και πίστευα ότι ήμουν τόσο αστείος και σκέφτηκα ότι όλοι νόμιζαν ότι ήμουν τόσο αστείος. Νόμιζα ότι ήταν υπέροχο. Νόμιζα ότι "σκότωνα". Και τότε ο Αρνέτ μου είπε "Ήσουν ένας πραγματικός ηλίθιος, φίλε"».

Ο Κούπερ συνέχισε: «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι είχα πρόβλημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ο τύπος που νόμιζα ότι έκανε δηλητηριώδες χιούμορ μου έλεγε την αλήθεια και άλλαξε όλη μου τη ζωή».

«Ήμουν τόσο χαμένος και ήμουν εθισμένος στην κοκαΐνη. Ο Γουίλ πήρε το ρίσκο να κάνει αυτή τη δύσκολη συζήτηση μαζί μου τον Ιούλιο του 2004 και αυτό με έβαλε σε ένα μονοπάτι να αποφασίσω να αλλάξω τη ζωή μου. Ήταν πραγματικά ο Γουίλ Αρνέτ που με άλλαξε. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο λόγος».

Πατέρας πλέον της Λία, της κόρης που απέκτησε από τη σχέση του με την Ιρίνα Σάικ, ο Κούπερ είπε ότι έκτοτε είναι νηφάλιος «Όλα άλλαξαν», είπε. «Η ζωή πήρε διαφορετικό νόημα από το γεγονός ότι είμαι πατέρας ενός υπέροχου ανθρώπου. Είναι απλώς το απόλυτοα σπουδαιότερο πράγμα».

Ο Άρνετ είπε ότι χάρηκε τρομερά βλέποντας το φίλο του να ανακάμπτει. «Ήταν φοβερό που σε είδα επιτέλους σε αυτό το σημείο, τίποτα δεν με έκανε πιο χαρούμενο. Με έκανε χαρούμενο που σε έβλεπα επιτέλους τόσο χαρούμενο με αυτό που είσαι».

Bradley Cooper shares how Will Arnett helped him get sober, Marianne Garvey, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ