ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένα τιμητικό Όσκαρ για τον Μάικλ Τζέι Φοξ

Ένα τιμητικό Όσκαρ για τον Μάικλ Τζέι Φοξ
ΑΡ Photo

Ο Μάικλ Τζέι Φοξ θα τιμηθεί με ένα Όσκαρ από την Ακαδημία Κινηματογράφου, Τεχνών και Επιστημών για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο και τις προσπάθειές του να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον.

Ο ηθοποιός πρόκειται να λάβει το τιμητικό Όσκαρ στα φετινά Governors Awards, μαζί με την τραγουδοποιό Νταιάν Γουόρεν και τους σκηνοθέτες Γιούζαν Πάλσι και Πίτερ Γουίερ, ανακοίνωσε η Ακαδημία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας επέλεξε τους τιμώμενους για την «ανεξίτηλη συνεισφορά τους στον κινηματογράφο και στον κόσμο γενικότερα». Ο Φοξ, ο οποίος ίδρυσε το Ίδρυμα Michael J. Fox για την Έρευνα για τη νόσο του Πάρκινσον το 2000 και διαγνώστηκε με τη νόσο το 1991, θα λάβει το Ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt της Ακαδημίας. «Η ακούραστη προσπάθεια του Fox για την έρευνα για τη νόσο του Πάρκινσον μαζί με την απεριόριστη αισιοδοξία του αποτελούν παράδειγμα της επίδρασης ενός ατόμου στην αλλαγή του μέλλοντος για εκατομμύρια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν.

Ο Φοξ, ο οποίος έγινε γνωστός ως Άλεξ Κίτον στη σειρά «Family Ties» και σε πολλές άλλες τηλεοπτικές σειρές, είναι επίσης γνωστός για τη δουλειά του ως Μάρτι ΜακΦλάι στις ταινίες «Back to the Future». Έχει κερδίσει πέντε βραβεία Emmy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα Grammy και δύο Screen Actors Guild Awards, αλλά δεν ήταν ποτέ υποψήφιος για Όσκαρ.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στο Λος Άντζελες στις 19 Νοεμβρίου.

Michael J. Fox to be awarded honorary Oscar, Marianne Garvey, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ