ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tρόφιμος φυλακών διεκδικεί την περιουσία του Prince καθώς η μάχη των κληρονόμων κορυφώνεται

Tρόφιμος φυλακών διεκδικεί την περιουσία του Prince καθώς η μάχη των κληρονόμων κορυφώνεται
Facebook/Carlin Qar’Tune Williams

Αμύθητη περιουσία αναζητά τον κληρονόμο της, ή μάλλον το αντίθετο. Στον απόηχο της απώλειας του πρίγκιπα της μουσικής σκηνής, περισσότερα από 700 άτομα έχουν αξιώσει μερίδιο από την περιουσία του Prince ισχυριζόμενοι ότι είναι συγγενείς του.

Πιο πρόσφατος από όλους, ο Carlin Q. Williams. Ο κρατούμενος σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Κολοράντο για κατοχή όπλων, Williams ισχυρίζεται ότι είναι ο βιολογικός γιος του Prince απαιτώντας τεστ πατρότητας για να αποδείξει την καταγωγή του.

Ο 39χρονος Williams υποστηρίζει ότι η μητέρα του Marsha Henson γνώρισε τον Prince στο Crown Center Hotel στο Κάνσας Σίτι, τον Ιούλιο 1976 και έκανε σεξ μαζί του χωρίς προφυλάξεις.

Σύμφωνα με την ίδια ο Prince είναι σίγουρα βιολογικός πατέρας του Williams καθώς δεν είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με κανέναν έξι μήνες πριν αλλά και μετά τη μοιραία βραδιά. Ο Prince πρέπει να ήταν 17 ή 18 ετών τη στιγμή της σύλληψης, εάν αποδειχθεί ότι συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

MARSHAPRINCE

Facebook/Marsha Henson

Ο Williams γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1977. Μουσικός της ραπ και ο ίδιος ο 39χρονος έχει ήδη καταθέσει όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα για να υποβληθεί σε τεστ DNA.

Προς το παρόν εκτίει ποινή 92 μηνών για οπλοκατοχή.

Η μάχη των κληρονόμων

Το δικαστήριο θα καθορίσει την τύχη της περιουσίας του Πρινς, συμπεριλαμβανομένων και των αντικειμένων μεγάλης αξίας που βρίσκονται στο Paisley Park.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι όλοι οι διεκδικητές της περιουσίας είναι πιθανοί κληρονόμοι, συμπεριλαμβανομένων και της αδελφής του Τyka Nelson, η οποία έχει ήδη καταθέσει την αναφορά της στο δικαστήριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικαστής Κέβιν Έιντε (Kevin Eide).

Το τι περιέχεται στο χρηματοκιβώτιο είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο ο ετεροθαλής αδελφός του Άλφρεντ Τζάκσον δήλωσε στο CNN, ότι σε περίπτωση που πρόκειται για μουσική συλλογή με ακυκλοφόρητα κομμάτια, θα ήθελε να δοθούν στη δημοσιότητα για να τα ακούσει ο κόσμος. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τον ίδιο, καθώς μόνο ο διαχειριστής της περιουσίας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει.

Τη Δευτέρα, η οικογένεια του ποπ σταρ, παρευρέθη στην ακρόαση της διαθήκης για να καθοριστεί η τύχη όλων των περιουσιακών στοιχείων που έχει αφήσει το μουσικό είδωλο. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν η αδελφή του Τάικα Νέλσον, η Σάρον Νέλσον, η Νόριν Νέλσον καθώς και ο Ομάρ Μπέικερ.

Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των διεκδικητών της κληρονομιάς και μάλιστα το κλίμα ήταν τεταμένο με αρκετές εντάσεις. Ωστόσο, κανείς δεν έχει δώσει περαιτέρω στοιχεία για το τι συζητήθηκε και από ποιον προήλθε η φασαρία, αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.

Η Τyka Nelson, έχει καταθέσει έγγραφα τα οποία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει διαθήκη. Αυτό το γεγονός σύμφωνα με τον νόμο, σημαίνει ότι η περιουσία θα παραχωρηθεί στην αδελφή καθώς και τα ετεροθαλή αδέλφια του Πρινς. Συμπεριλαμβάνονται το δικαίωμα διαχείρισης του ονόματος, τα έσοδα των μουσικών παραγωγών όπως και των αδημοσίευτων τραγουδιών. Η αξία των πνευματικών δικαιωμάτων εκτιμάται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ερωτήματα ωστόσο που εγείρονται είναι πώς έξι άνθρωποι θα μπορέσουν να πάρουν από κοινού αποφάσεις για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, αν θα δοθούν στη δημοσιότητα κομμάτια μουσικής παραγωγής.

Πέρυσι, η μάνατζερ του καλλιτέχνη είχε δηλώσει στο Guardian, ότι ο καλλιτέχνης σκόπευε να κάψει τα κομμάτια του, γεγονός που δημιούργησε τη φήμη ότι είχε μεγάλο μουσικό απόθεμα, για να βγάζει ένα άλμπουμ κάθε χρόνο για τον επόμενο αιώνα.

Σε συνέντευξη του στο ABC, το 2012, είχε δηλώσει ότι ο λόγος που κρατούσε κρυφά όλα αυτά τα καλλιτεχνικά έργα, ήταν επειδή είναι πάρα πολλά. «Μια μέρα, κάποιος θα τα κυκλοφορήσει. Δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι εγώ αυτός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Prince estate: Colorado inmate says he is singer's son, sole heir by Sara Sidner

ΔΗΜΟΦΙΛΗ