ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 30/06 - 06/07

Οι ταινίες της εβδομάδας 30/06 - 06/07
Η Χαμένη Κόρη (The Lost Daughter), Μάγκι Τζίλενχαλ imdb

Κλείσιμο του Ιουνίου με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες και μια θρυλική επανέκδοση.

Η Χαμένη Κόρη (The Lost Daughter), Μάγκι Τζίλενχαλ

Η Λήδα απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται σταδιακά με μια νεαρή μητέρα και την κόρη της, τις οποίες πετυχαίνει καθημερινά στην ίδια παραλία. Καθώς μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση, η Λήδα καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα αγάπης, σύγχυσης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Μια μυστηριώδης παρόρμηση την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νέα μητέρα και, κυρίως, τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Η ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο best-seller της Ελενα Φεράντε, γυρίστηκε στις Σπέτσες και βραβεύτηκε για το σενάριό της στο Φεστιβάλ Βενετίας ενώ κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Μαϊσάμπελ (Μaixabel), Ισιάρ Μπολέιν

To 2000 o πολιτικός Χουάν Μαρία Ζορέγκι δολοφονείται από Βάσκους αυτονομιστές (την βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ), αφήνοντας χήρα την αγαπημένη του γυναίκα, και μια μικρή κόρη. Καθώς τα χρόνια περνούν, κάποιοι από τους καταδικασμένους Βάσκους μαχητές αρχίζουν να αναθεωρούν τη στάση τους στη φυλακή, αποκηρύσσοντας την ένοπλη βία, με αποτέλεσμα να απομονωθούν από τους πρώην συντρόφους τους. Ένας από αυτούς, έχοντας μετανοήσει ριζικά για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει, ζητά να συναντηθεί με τη χήρα του Ισπανού που ο ίδιος, μαζί με έναν σύντροφό του, σκότωσε πριν 11 χρόνια.

Ενώ η κόρη της αρνείται κατηγορηματικά, προσπαθώντας να αποτρέψει τη μητέρα της από το να συναντήσει τον τρομοκράτη και φονιά του πατέρα της, η πρωταγωνίστρια τελικά δέχεται να δει τον άνθρωπο που της στέρησε τον αγαπημένο της σύντροφο, με τον οποίο ήταν μαζί από τα 16 της χρόνια, σε μια παράτολμη προσπάθεια να ανακαλύψει μια δική της προσωπική δικαίωση για όσα βίωσε με αφορμή αυτόν το θάνατο.

H νέα ταινία τις Ισιάρ Μπολέιν βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Τρία βραβεία Γκόγια και τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην Ισπανία.

Τα Τρία Πατώματα (Tre Piani), Νάνι Μορέτι

Τρεις οικογένειες ζουν στους τρεις ορόφους του ίδιου κτιρίου σε μία πολυτελή συνοικία της Ρώμης. Μέσα σε μία δεκαετία, η ζωή αναγκάζει τους πρωταγωνιστές να έρθουν αντιμέτωποι με συγκρούσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ αδελφών, γονιών, παιδιών και συζύγων. Οι επιλογές τους αντανακλούν πανανθρώπινα ηθικά ζητήματα και έχουν συνέπειες στις ζωές τους.

O Νάνι Μορέτι διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ισραηλινού Εσκολ Νέβο. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών.

Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε (Ooops! The Adventure Continues), Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ

Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Όμως, μετά από εβδομάδες χωρίς να φαίνεται πουθενά στεριά, οι προμήθειες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, απειλώντας την εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα.

Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Blow-Up, Μικελάντζελο Αντονιόνι

Ο φωτογράφος μόδας Τόμας, που ζει μια ηδονιστική και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα ζωή, φωτογραφίζει κρυφά δύο εραστές σε ένα Λονδρέζικο πάρκο. Η γυναίκα, η Τζέιν, τον καταδιώκει κι απαιτεί το φιλμ, μα εκείνος της δίνει ένα άλλο. Πολλαπλά ζουμ στο ασπρόμαυρο φιλμ αποκαλύπτουν ότι η Τζέιν κοιτάζει ανήσυχη ένα τρίτο άτομο που παραμονεύει στα δέντρα με ένα πιστόλι, όταν λίγο αργότερα αποκαλύπτεται ένα πτώμα.

Σε επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ