ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζούλιαν Μουρ: Θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας

Τζούλιαν Μουρ: Θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας
AP Photo

H Τζούλιαν Μουρ θα είναι η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος από τις 31 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία εμφάνιση της Μουρ στο Λίντο της Βενετίας ήταν το 2017 όταν και πρωταγωνιστούσε στην ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ «Suburbicon», ενώ το 2002 κέρδισε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ερμηνεία της στην ταινία «Far From Heaven» του Τοντ Χέινς.

Η ηθοποιός θα είναι επικεφαλής της επταμελούς κριτικής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από τρεις γυναίκες και τέσσερις άντρες.

Ανάμεσά του θα είναι η Γαλλίδα σκηνοθέτης Οντρέ Ντιγουάν, η οποία κέρδισε πέρσι τον Χρυσό Λέοντα στην Βενετία για την ταινία της «Το Γεγονός», και η Ιρανή ηθοποιός Λέιλα Χατάμι η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία του Ασγκάρ Φαραντί «Ένας Χωρισμός».

Τα υπόλοιπα μέλη της κριτική επιτροπής θα είναι ο Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος Καζούο Ισιγκούρο, ο Ιταλός σκηνοθέτης Λεονάρντο ντι Κοστάνζο, ο οποίος παρουσίασε πέρσι στην Βενετία την ταινία του «The Inner Cage», ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Μαριάνο Κον, ο οποίος ήταν κι αυτός πέρσι στη Βενετία με την ταινία του «Official Competition» με πρωταγωνιστές του Πενέλοπε Κρουζ και Αντόνιο Μπαντέρας, και ο Ισπανός σκηνοθέτης Ροντρίγκο Σορογκόγιεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ