ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/07 - 27/07 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/07 - 27/07 (trailers)
Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων (North By Northwest), Άλφρεντ Χίτσκοκ

Μι απολυαναμενόμενη ταινία, το Spencer του Πάμπλο Λαραΐν, με την Κρίστεν Στιούαρτ στο ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα κάνει πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα, με μια επανέκδοση του Χίτσκοκ να κλέβει όμως την παράσταση.

Spencer, Πάμπλο Λαραΐν

Ο γάμος της Πριγκίπισσας Νταϊάνας και του Πρίγκιπα Καρόλου είναι καιρός που έχει «κρυώσει». Μέσα από πολλαπλές φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις και διαζύγιο, όλα καταλαγιάζουν αναγκαστικά προκειμένου να εορταστούν τα Χριστούγεννα στη εξοχική Οικία της Βασίλισσας στο Σάντρινγκχαμ. Εκεί υπάρχει φαγητό, ποτό, σκοποβολή και κυνήγι. Η Νταϊάνα ξέρει καλά το παιχνίδι. Αλλά φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Από τον Πάμπλο Λαραΐν με την υποψήφια για Όσκαρ Κρίστεν Στιούαρτ.

Υγρή Γη (El Lodo), Ινιάκι Σάντσεθ Αριέτα

Ένας Ισπανός βιολόγος, μετά από χρόνια ενεργού περιβαλλοντικής δράσης, επιστρέφει με την οικογένειά του στην γενέτειρά του, όπου υπάρχει μια πανέμορφη λιμνοθάλασσα (Laguna Blanca), της οποίας όμως η στάθμη πέφτει, καθώς οι ντόπιοι την εκμεταλλεύονται στυγνά. Καθώς η ξηρασία ανακόπτει την αλόγιστη επέκταση των ορυζώνων στην Ανατολική Ισπανία, η περιοχή χαρακτηρίζεται προστατευόμενος βιότοπος.

Ο επιστήμονας δεν μπορεί να επιτρέψει παλιομοδίτικες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και έρχεται σε σύγκρουση με τους μισαλλόδοξους χωρικούς, οι ο οποίοι καθόλου δεν καλοδέχονται έναν ξένο που θα τους πει πώς να διαχειριστούν τον υγροβιότοπό τους. Ένας πόλεμος απειλών και πιέσεων ξεκινά εναντίον του. Ποιος θα κερδίσει αυτή τη μάχη;

Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Θαμμένου Θησαυρού (Le Trésor du Petit Nicolas), Ζουλιέν Ραπενό

Πάνω από οτιδήποτε άλλο, ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να παίζει και να εξερευνά τον κόσμο με τα φιλαράκια του από το σχολείο, μια τρελο-συμμορία με το όνομα Οι Ανίκητοι. Αξιαγάπητοι, αν και διαβόητοι σκανταλιάρηδες, μπλέκουν σε κάθε είδους περιπέτεια, αφήνοντας τους γονείς και τους δασκάλους να μαζεύουν τα σπασμένα.

Όμως, όταν ο πατέρας του Νικόλα παίρνει ξαφνικά προαγωγή, η οποία απαιτεί τη μετακόμισή τους στον νότο της Γαλλίας, ολόκληρος ο κόσμος του Νικόλα έρχεται τούμπα. Πώς μπορεί να ζήσει χωρίς τους φίλους του; Η συμμορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη - καταστρώνουν το απόλυτο σχέδιο για να εμποδίσουν την απαίσια μετακόμιση: ένα κυνήγι θησαυρού.

Ο Αήττητος (Prizefighter: The Life of Jem Belcher), Ντάνιελ Γκρέιαμ

Μπρίστολ, Αγγλία, 1800: Ο Τζεμ Μπέλτσερ μεταμορφώνει τη μέχρι τότε πρωτόγονη πυγμαχία σε άθλημα των βασιλιάδων, σε μία ασύλληπτη πορεία που ξετυλίγει την άνοδο και την πτώση ενός καθαρόαιμου ταλέντου και ενός γεννημένου πρωταθλητή.

Η πραγματική ιστορία ενός χαρισματικού νεαρού πυγμάχου που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και κατάφερε να γίνει πρωταθλητής Αγγλίας.

Ο Τενόρος (Ténor), Κλοντ Ζιντί Τζούνιορ

Ενώ εργάζεται ως διανομέας, ο Αντουάν, ένας φιλόδοξος νεαρός ράπερ από τα προάστια του Παρισιού, συναντά την κυρία Λουαζό, μία επιφανή δασκάλα φωνητικής στην Όπερα του Παρισιού. Άναυδη από το καθαρόαιμο ταλέντο του, τον συστήνει στον κόσμο της όπερας.

Ο Αντουάν γίνεται μαθητής της, αλλά κρύβει το όνειρό του από την οικογένεια και τους φίλους του από φόβο ότι δεν θα τον καταλάβουν. Νιώθει διχασμένος ανάμεσα στην ανώτερη αστική τάξη και τα προάστια στα οποία μεγάλωσε. Σύντομα, όμως, πρέπει να βρει τη δική του φωνή και θέση.

Το Κόλπο της Νυφίτσας (The Weasel's Tale), Χουάν Χοσέ Καμπανέλα

Σε μια έπαυλη βασιλεύουν οι μνήμες του ένδοξου παρελθόντος αλλά παραμονεύουν οι συνέπειες μιας χρόνιας παρακμής.

Μια παρέα τεσσάρων παλιών φίλων που αποτελείται από έναν σκηνοθέτη, μια σεναριογράφο, μια ηθοποιό και τον σύζυγό της μοιράζονται μια μεγάλη έπαυλη έξω από το Μπουένος Άιρες. Η συνύπαρξή τους απειλείται από ένα νεαρό ζευγάρι που βρίσκεται ξαφνικά μπροστά στην πόρτα τους μια μέρα, το οποίο φαίνεται να έχει δόλιες προθέσεις.

Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα (Bigfoot Family), Τζέρεμι Ντέγκρουσον, Μπεν Στάσεν

Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις.

Αλλά όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract, θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη.

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων (North By Northwest), Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ο Κάρι Γκράντ, ένας φιλήσυχος διαφημιστής, από ένα λάθος, γίνεται θύμα απαγωγής από σκοτεινά κυκλώματα πρακτόρων. Τώρα πρέπει να αποδείξει την πραγματική του ταυτότητα. Να συναντήσει την ξανθιά της ζωής του. Να αποκαταστήσει τη σχέση με την μητέρα του και το όνομά του. Για να τα πετύχει όλα αυτά μπλέκει σε μια περιπέτεια από τη μια ως την άλλη άκρη της Αμερικής.

Mία κατασκοπική περιπέτεια, με θαυμάσιους αφηγηματικούς χειρισμούς από τον μετρ του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ. Ένα κλασικό αριστούργημα σε αποκατεστημένη κόπια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ