ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 25/08 - 30/08 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 25/08 - 30/08 (trailers)

Αρκετές ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα, ενώ πολλές και εξαιρετικές είναι και οι επανεκδόσεις κλασικών φιλμ.

Ούτε Καν (Nope), Τζόρνταν Πιλ

Οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου φαραγγιού της ενδοχώρας στην Καλιφόρνια θα γίνουν μάρτυρες μιας ανείπωτης αποκάλυψης.

H νέα ταινία του Τζόρνταν Πιλ («Tρέξε!», «Εμείς»).

Το Νησί του Μπέργκμαν (Bergman Island), Μία Χάνσεν-Λοβ

Ένα ζευγάρι Αμερικανών, ο διάσημος σκηνοθέτης Τόνι και η σεναριογράφος Κρις, αναζητούν την έμπνευση στο άγριο και υποβλητικό τοπίο του Φόρε της Σουηδίας (Fårö Island), εκεί όπου για χρόνια έζησε ο Μπέργκμαν και γύρισε τις σπουδαιότερες ταινίες του.

Αρχικά όλα μοιάζουν ειδυλλιακά. Όμως, καθώς οι μέρες περνούν, το νησί μοιάζει να λειτουργεί καταλυτικά και στους δυο τους. Ανησυχίες που αφορούν την τέχνη τους, αλλά και την προσωπική τους ζωή αρχίζουν να σκιάζουν την καθημερινότητά τους.

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2021.

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarràs), Κάρλα Σιμόν

Η ζωή μιας οικογένειας ροδακινοπαραγωγών αλλάζει ριζικά όταν ο νέος ιδιοκτήτης της γης τους αποφασίζει να πουλήσει τα χωράφια για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά. Για πρώτη φορά, το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο και προκαλούνται ρήξεις στις σχέσεις τους, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν πολύ περισσότερα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους.

Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου για το 2022.

Ο Κύριος Αρκάντιν (Confidential Report), Όρσον Γουέλς

Η ζωή και το μυστηριώδες παρελθόν του μεγιστάνα Γκρέγκορι Αρκάντιν εξάπτει την περιέργεια ενός τυχοδιώκτη που μόλις έχει βγει από τη φυλακή. Η έρευνα για το παρελθόν του Αρκάντιν πολύ σύντομα θα τον βάλει σε μπελάδες, και θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Ένα από τα αριστουργήματα του Όρσον Γουέλς σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

After 4: Για Πάντα Μαζί (After Ever Happy), Καστίλ Λάντον

Η Τέσα και ο Χάρντιν βρίσκονται ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Θα συνεχίσει η Τέσα να τον σώζει και ταυτόχρονα να προσπαθεί να σώσει την σχέση τους ή ήρθε η ώρα να σώσει τον εαυτό της; Όσο ο Χάρντιν βρίσκεται στο Λονδίνο για τον γάμο της μητέρας του βυθίζεται όλο και περισσότερο στο σκοτάδι, ενώ η Τέσα επιστρέφει στο Σιάτλ σε μια τραγική κατάσταση. Αν θέλουν η αγάπη τους να επι βιώσει θα πρέπει πρώτα να δουλέψουν πάνω στον ίδιο τους τον εαυτό, ο καθένας ξεχωριστά. Τα μονοπάτια τους όμως θα τους φέρουν ξανά κοντά;

Τέταρτο μέρος για το franchise του «After».

Στη Φωλιά του Κούκου (One Flew Over the Cuckoo's Nest), Μίλος Φόρμαν

Όταν ο Ραντλ ΜακΜέρφι μεταφέρεται για αξιολόγηση από ένα συγκρότημα φυλακών σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, υποθέτει ότι θα είναι σε ένα λιγότερο περιοριστικό περιβάλλον. Αλλά η νοσοκόμα Ράτσεντ διευθύνει την ψυχιατρική τους πτέρυγα με αυστηρή πειθαρχία, κρατώντας τους ασθενείς υποταγμένους μέσω κακοποιήσεων, φαρμακευτικής αγωγής και συνεδριών ηλεκτροσπασμοθεραπείας (θεραπευτικού ηλεκτροσόκ). Η μάχη μεταξύ του επαναστατημένου ΜακΜέρφι και της άκαμπτης Ράτσεντ σύντομα θα επηρεάσει όλους τους ασθενείς της πτέρυγας.

Η κλασική ταινία του Μίλος Φόρμαν με τον Τζακ Νίκολσον και την Λουίζ Φλέτσερ. Πέντε Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας (Maigret), Πατρίς Λεκόντ

Μία νεαρή κοπέλα θα βρεθεί νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού, φορώντας ένα βραδινό φόρεμα. Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει αρχικά να ανακαλύψει την ταυτότητα της κοπέλας και έπειτα να ανασυνθέσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της ώστε να βρει τον δολοφόνο.

Ο Πατρίς Λεκόντ διασκευάζει Ζορζ Σιμενόν με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο ρόλο του Επιθεωρητή Μαιγκρέ.

Μαρκέτα Λαζάροβα (Marketa Lazarova), Φραντίσεκ Βλάτσιλ

Μεσαίωνας, 13ος αιώνας. Ο Νίκολας και ο αδελφός του, Άνταμ, ληστεύουν περαστικούς για λογαριασμό του τυραννικού τους πατέρα, Κόζλικ. Σε μια από τις ληστείες, βρίσκονται να έχουν όμηρο έναν νεαρό Γερμανό, του οποίου όμως ο πατέρας έχει δραπετεύσει και αναγγέλλει στον βασιλιά το συμβάν. Ο Κόζλικ ετοιμάζεται για την οργή του βασιλιά και αποζητά τη συμμαχία του γείτονα του, Λαζάρ. Όταν αυτός του την αρνείται, ο Κόζλικ στέλνει τον Νίκολας να απαγάγει την κόρη του Λαζάρ. Τώρα ο βασιλιάς έχει ακόμα έναν σύμμαχο και ετοιμάζεται να επιτεθεί.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τσέχου κομμουνιστή συγγραφέα, Βλάντισλαβ Βανκούρα, που εκτελέστηκε από τους Ναζί, το φιλμ του Φράντισεκ Βλάτσιλ σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ