ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι διάσημοι αποχαιρετούν με το δικό τους τρόπο την Ελισάβετ

Οι διάσημοι αποχαιρετούν με το δικό τους τρόπο την Ελισάβετ
ΑP Photo

Μεταξύ των διασήμων που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν με το δικό τους τρόπο τη βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ο Έλτον Τζον, ο Μικ Τζάγκερ και η ηθοποιός Έλεν Μίρεν, η οποία υποδύθηκε στη μεγάλη οθόνη την βασίλισσα Ελισάβετ, κερδίζοντας το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.

Σε ανάρτησή της στο Instagram η Έλεν Μίρεν έγραψε: «Θρηνούμε μια γυναίκα, που, με ή χωρίς το στέμμα, ήταν η επιτομή της αρχοντιάς».

https://www.instagram.com/p/CiQV2itPNe2

«Μαζί με όλο το έθνος άκουσα με θλίψη τα νέα για τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας, Βασίλισσας Ελισάβετ. Ήταν μία εμπνευσμένη παρουσία, και οδήγησε τη χώρα μέσα από μερικές από τις πιο σπουδαίες και σκοτεινές στιγμές του έθνους, με χάρη, ευπρέπεια και στοργική ζεστασιά. Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου από την παιδική μου ηλικία μέχρι και σήμερα και θα μου λείψει βαθιά» έγραψε ο Έλτον Τζον σε ανάρτησή του.

https://www.instagram.com/p/CiQZzEbDuR9


Ο Μικ Τζάγκερ ανάρτησε μία φωτογραφία της βασίλισσας: «Για όλη μου τη ζωή η Αυτού Μεγαλειότητα, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' ήταν πάντα εκεί. Στην παιδική μου ηλικία μπορώ να θυμηθώ ότι έβλεπα τα highlights του γάμου της στην τηλεόραση. Τη θυμάμαι σαν μια όμορφη γυναίκα, την πολύ αγαπημένη γιαγιά του έθνους. Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην βασιλική οικογένεια».

https://www.instagram.com/p/CiQZTj3qVbW

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, που συνάντησε την Ελισάβετ όταν έπαιζε το ρόλο του Τζέιμς Μποντ, έγραψε: «Όπως τόσοι άλλοι, λυπήθηκα βαθύτατα στο άκουσμα της είδησης και οι σκέψεις μου στη βασιλική οικογένεια και όλους εκείνους που την αγαπούσαν. Αφήνει πίσω ασύγκριτη κληρονομιά και η απώλειά της θα είναι αισθητή».

Ο Όζι Όζμπορν: «Πενθώ όπως και όλη χώρα μου λόγω του θανάτου της σπουδαίας βασίλισσάς μας. Με βαριά καρδιά, δηλώνω ότι είναι καταστροφική η σκέψη της Αγγλίας χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄».

Ο Πολ Μακάρτνεϊ: «Ο Θεός να ευλογεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη. Ζήτω ο βασιλιάς!»

Ο Βρετανός θρυλικός συνθέτης Άντριου Λόιντ Βέμπερ: «Σε όλη τη ζωή μου, η βασίλισσα υπήρξε η σταθερή άγκυρα όχι μόνο της Βρετανίας και της αγαπημένης Κοινοπολιτείας μας, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλον τον κόσμο». «Θα μείνει στη μνήμη μας ως ανιδιοτελής φάρος αγάπης, κατανόησης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ