ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 15/09 - 21/09 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 15/09 - 21/09 (trailers)
Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness), Ρούμπεν Έστλουντ imdb

Αρκετές πρεμιέρες και όπως κάθε εβδομάδα μερικές σημαντικές επανεκδόσεις, είναι οι ταινίες που υποδέχονται το κοινό στις αίθουσες.

Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness), Ρούμπεν Έστλουντ

Τα διάσημα μοντέλα Καρλ και Γιάγια είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram.

Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Καρλ και η Γιάγια βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

H νέα ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και γυρισμένη, ανάμεσα σε άλλα μέρη, και στην Ελλάδα.

Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις, Στέλιος Καμμίτσης

Μετά το θάνατο της γιαγιάς του, ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, αναχωρεί με το πλοίο για Ιταλία. Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν νεαρό, παράτολμο Γερμανό. Και οι δύο κατευθύνονται προς τη Βαυαρία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και οι δύο αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις.

Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Στέλιου Καμμίτση μετά τα «Κωλόπαιδα».

Η Κόρη (La Hija), Μανουέλ Μαρτίν Κουένκα

Μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα που διαμένει σε ένα κέντρο για έφηβους παραβάτες, μένει έγκυος. Ο εκπαιδευτής της στο κέντρο, της προτείνει να έρθει στα κρυφά να ζήσει μαζί με τη γυναίκα του στο απομονωμένο σπίτι τους στο βουνό, ώστε να έχει φροντίδα μέχρι να γεννήσει, αλλά με ένα αντάλλαγμα: να κρατήσουν το μωρό όταν αυτό γεννηθεί.

Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν και Τορόντο.

Παιχνίδι Μίσους (The Hating Game), Πίτερ Χάτσινγκς

Αποφασισμένη να πετύχει επαγγελματικά χωρίς να θυσιάσει την προσωπική της ηθική, η Λούσι ξεκινά ένα ανελέητο παιχνίδι απέναντι στην παγερή και αποτελεσματική νέμεσή της, τον Τζόσουα, σε μια αντιπαλότητα που περιπλέκεται εξαιτίας των συναισθημάτων που αρχίζει να τρέφει για εκείνον.

Το Ορφανό: Πρώτος Φόνος (Orphan: First Kill), Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Αφού ενορχηστρώνει μια ευφυέστατη απόδραση από ένα ψυχιατρείο της Εσθονίας, η Έστερ ταξιδεύει στην Αμερική υποδυόμενη την εξαφανισμένη κόρη μιας πλούσιας οικογένειας. Ωστόσο, μια απροσδόκητη ανατροπή τη φέρνει αντιμέτωπη με μια μητέρα που θα προστατεύσει με κάθε κόστος την οικογένειά της από το δολοφονικό «παιδί».

Η Νύχτα (The Night), Κουρός Αχάρι

Ένα ζευγάρι Ιρανών που ζει στις ΗΠΑ παγιδεύεται σε ένα ξενοδοχείο. Εκεί θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει πολλά περισσότερα από όσα φανταζόταν.

Συμπαραγωγή Ιράν - ΗΠΑ για ένα ζευγάρι εγκλωβισμένο σε ένα ξενοδοχείο του Λος Άντζελες.

Αντίο, Παιδιά (Au Revoir, les Enfants), Λουί Μαλ

Ο Ζουλιέν πλήττει στο επαρχιακό καθολικό οικοτροφείο όπου φιλοξενείται τον χειμώνα του 1944 στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία, όταν καταφθάνει στο σχολείο ο νέος μαθητής Ζαν Μπονέ. Ο ανταγωνισμός δίνει τη θέση του στη συντροφικότητα και τελικά σε μια φιλία που όλο και ισχυροποιείται, μέχρι που το μυστικό του Ζαν θα φέρει τα δύο αγόρια αντιμέτωπα με την παράνοια και τη σκληρότητα του κόσμου των ενηλίκων.

H αυτοβιογραφική ταινία του Λουί Μαλ από το 1987 που του χάρισε το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Το Νησί (Seom), Κιμ Κι-Ντουκ

Η Χι Ζιν, βουβή από αδυναμία ή από επιλογή, εξασφαλίζει τον επιούσιο από τους ψαράδες μιας λιμνοθάλασσας, πουλώντας τους τροφή την ημέρα και το κορμί της την νύχτα. Οι πελάτες της την περιφρονούν, όμως η ίδια κρύβει έντονα συναισθήματα που εκρήγνυνται τις πιο ανυποψίαστες στιγμές. Ο ερχομός του παλιού αστυνομικού Χιον Σι βγάζει σιγά σιγά την Χι Ζιν από το καβούκι της. Τον εμποδίζει να αυτοκτονήσει μια φορά και τη δεύτερη προσπαθεί να γιατρέψει την πληγωμένη του ψυχή με το σεξ. Η έλξη τους μεταβάλλεται πια σε εμμονή και οι εξελίξεις στην εκτός τόπου και χρόνου λιμνοθάλασσα έχουν πάρει πλέον το δρόμο τους.

H ταινία του Κιμ Κι-ντουκ από το 2000 για πρώτη φορά στις αίθουσες.

Playtime, Ζακ Τατί

Ο Μεσιέ Ιλό πρέπει να επικοινωνήσει με έναν Αμερικανό επίσημο στο Παρίσι, όμως χάνεται στο λαβύρινθο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και τα τεχνικά της μαραφέτια. Αιχμάλωτος της τουριστικής εισβολής, ο Ιλό περιπλανιέται στο Παρίσι με ένα γκρουπ Αμερικανών τουριστών.

Το αριστούργημα του Ζακ Τατί σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ