ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 22/09 - 28/09 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 22/09 - 28/09 (trailers)
Μην Ανησυχείς Αγάπη μου (Don't Worry Darling), Ολίβια Γουάιλντ imdb

Οι χειμερινές αίθουσες ανοίγουν και ο κινηματογράφος επιστρέφει δυναμικά στις ζωές μας με αρκετές ταινίες για όλα τα ενδιαφέροντα.

Broadway, Χρήστος Μασσαλάς

Μια συμμορία πορτοφολάδων και χορευτών φέρνει τα πάνω-κάτω στην Αθήνα, στην Αθήνα που όλοι ξέρουμε και στην αθέατη πλευρά της, που είναι τόσο πολύχρωμη όσο και σκοτεινή.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Μην Ανησυχείς Αγάπη μου (Don't Worry Darling), Ολίβια Γουάιλντ

Στην ηλιόλουστη Αμερική των 50ς, η Άλις της Φλόρενς Πιου και ο Τζακ του Χάρι Στάιλς είναι ένα νέο ζευγάρι που ζει σε μια ονειρική κλειστή κοινότητα, γεμάτη εμπορικά κέντρα, ευρύχωρα σπίτια με κήπους, πάρτι σε πισίνες (όπου οι άντρες πειράζονται μεταξύ τους και οι γυναίκες μιλούνε χαλαρά για ψώνια και κουτσομπολιά) και ένα μυστικό κέντρο ανάπτυξης «προοδευτικών υλικών», το οποίο κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά αφορά και κανείς δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να συζητήσει.

Όταν όμως η Άλις βλέπει τις ρωγμές γύρω της και αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κάτι πολύ σκοτεινό κάτω από την λαμπερή επιφάνεια, θα ανοίξει πόρτες που θα θέσουν την ίδια της την ύπαρξη σε κίνδυνο, όσο η καθημερινή και η οικογενειακή της ευτυχία αρχίζει να καταρρέει.

Η Συγκάλυψη (The Marco Effect), Μάρτιν Ζάντβλιετ

O ντετέκτιβ Καρλ Μορκ επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από απουσία μερικών εβδομάδων και βουτάει αμέσως στην επόμενη υπόθεση, η οποία αποδεικνύεται ότι έρχεται από τα παλιά, έχοντας μείνει στο ράφι ξεχασμένη για αρκετά χρόνια.

Πρόκειται για την υπόθεση του Γουίλιαμ Σταρκ, ενός οικογενειάρχη που αγνοείται από τότε που κατηγορήθηκε για παιδοφιλία. Τα τότε ερωτήματα της αστυνομίας δεν απαντήθηκαν ποτέ και ο φάκελος έκλεισε εσπευσμένα μετά την εξαφάνιση του Σταρκ, με άνωθεν εντολές. Όμως τώρα ο φάκελος ανοίγει και πάλι, με τη σύλληψη του 14χρονου Μάρκο σε ένα τρένο.

Στην τσέπη του, βρίσκεται ένα διαβατήριο που ανήκει στον αγνοούμενο Σταρκ. Πώς κατέληξε στα χέρια του; Σημαίνει αυτό ότι ο Σταρκ είναι ζωντανός; Ή μήπως έκανε κακό στον Μάρκο, οδηγώντας τον να τον σκοτώσει;

Φτερά και Πούπουλα (Feathers), Ομάρ Ελ Ζοχάιρι

Όταν σ’ ένα παιδικό πάρτι ένα μαγικό κόλπο πάει στραβά, ο αυστηρός πατέρας της οικογένειας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο. Μια χιονοστιβάδα από περίεργες συμπτώσεις παρασέρνει τους πάντες, και κυρίως τη μητέρα, η οποία ζούσε μια μονότονη ζωή αφιερωμένη στον σύζυγο και στα παιδιά της. Τώρα, αναγκάζεται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας.

Μεγάλο Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών το 2021. Βραβείο Ίρις Μειοψηφικής Παραγωγής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2022.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες (Dogtanian and the Three Muskehounds), Τόνι Γκαρσία

Ο νεαρός Ντογκτανιάν ταξιδεύει στο Παρίσι, όπου βρίσκει τον καλύτερό του φίλο και πιστό ακόλουθο, το ποντικάκι Πιπ, και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει ένας από τους βασιλικούς Σκύλους Σωματοφύλακες. Η ιστορία ενός σπουδαίου ήρωα που πολέμησε για την τιμή, την αφοσίωση και την φιλία και επίσης βρήκε αγάπη.

Η ταινία είναι μία νέα έκδοση της κλασικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του ‘80, εμπνευσμένη από το πιο διάσημο μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου Δουμά. Θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικα.

Avatar, Τζέιμς Κάμερον

Ο Τζέιμς Κάμερον μάς μεταφέρει σε ένα θεαματικό κόσμο πέρα από κάθε φαντασία, όπου ένας απρόθυμος ήρωας ξεκινά ένα ταξίδι λύτρωσης και εξερεύνησης, καθώς ηγείται μιας επικής μάχης προκειμένου να σώσει έναν πολιτισμό. Το αυθεντικό φιλμ στις αίθουσες για περιορισμένες προβολές.

Ο ήρωας της ταινίας είναι ο Τζέικ Σάλι, ένας πρώην ναυτικός, που είναι πλέον καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Αν και απογοητευμένος, είναι ακόμη πολεμιστής κατά βάθος. Αυτό που ήθελε πάντα ο Τζέικ είναι να βρει κάτι για το οποίο να αξίζει να αγωνιστεί, και το βρίσκει σε ένα μέρος που δεν μπορούσε να φανταστεί: σε έναν μακρινό κόσμο.

Ο Τζέικ έχει στρατολογηθεί για μια αποστολή στον πλανήτη Πανδώρα, ο οποίος έχει τραβήξει το ενδιαφέρον εταιρειών ανά τον κόσμο, λόγω της εκμετάλλευσης ενός ορυκτού, που αξίζει 20 εκατομμύρια δολάρια το κιλό στη Γη.

Αδελαΐδα (Adelheid), Φράντισεκ Βλάτσιλ

Στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας πρώην Τσέχος στρατιώτης αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός αρχοντικού που ανήκε στο παρελθόν σε μια γερμανική οικογένεια. Ερωτεύεται την κόρη, η οποία είναι τώρα υπηρέτρια, και αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και να έρθει σε κατά πρόσωπο επαφή με το δίλημμα που υπάρχει μέσα του.

Στον ένα πόλο βρίσκεται ο έρωτάς του για την Αδελαΐδα και στον άλλο πόλο η συνείδησή του όταν την ανακαλύπτει ότι στεγάζει τον Γερμανό στρατιώτη αδελφό της.

Η πρώτη έγχρωμη ταινία του Φράντισεκ Βλάτσιλ από το 1970.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ