ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 29/09 - 05/10 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 29/09 - 05/10 (trailers)
Η Φλεγόμενη Θάλασσα (The Burning Sea), Τζον Αντρέας Άντερσεν

Λίγες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα, ενώ σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου αρχίζει και το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο διαρκεί μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.

Η Γυναίκα Βασιλιάς (The Woman King), Τζίνα-Πρινς Μπάιθγουντ

Η στρατηγός Νανίσκα εκπαιδεύει την επόμενη γενιά μαχητριών και τις προετοιμάζει για τη μάχη ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό που απειλεί το βασίλειο της Δαχομέης και την ελευθερία τους.

Η ιστορία ενός στρατού από γυναίκες βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν τον 19ο αιώνα, με την Βαϊόλα Ντέιβις να μεταμορφώνεται σε πολεμίστρια Αμαζόνα.

Smile (Χαμογέλα), Πάρκερ Φιν

Μετά από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η δρ. Ρόουζ Κότερ αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

Η Φλεγόμενη Θάλασσα (The Burning Sea), Τζον Αντρέας Άντερσεν

To 1969, η νορβηγική κυβέρνηση ανακοινώνει την ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως, στη γειτονική Βόρεια Θάλασσα, ξεκινώντας μια προσοδοφόρα περίοδο υπεράκτιας εξόρυξης. 50 χρόνια αργότερα, αρχίζουν να εκδηλώνονται οι περιβαλλοντολογικές συνέπειες – έχει ανοίξει μια ρωγμή στον πυθμένα της θάλασσας που προκαλεί την κατάρρευση μιας εξέδρας εξόρυξης.

Μια ομάδα ερευνητών, μεταξύ των οποίων και η χειρίστρια υποβρυχίων Σοφία, σπεύδει να ερευνήσει για τους αγνοούμενους και να καθορίσει την αιτία της ζημιάς, αλλά ανακαλύπτει ότι αυτό είναι απλώς η αρχή μιας πιθανής αποκαλυπτικής καταστροφής. Ενώ εκκενώνονται οι εξέδρες, ο σύντροφος της Σοφία, ο Στίαν, παγιδεύεται στον βυθό της θάλασσας και η Σοφία πρέπει να καταδυθεί για να τον σώσει.

H τρίτη σκανδιναβική ταινία καταστροφής από τη νορβηγική εταιρεία παραγωγής Fantefilm, την ομάδα πίσω από τις τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες «To Kύμα» και ο «Σεισμός».

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα (The Good House), Μάγια Φορμπς και Γουόλι Βολοντάρσκι

Η Χίλντι Γκουντ είναι μια ευφυής μεσίτρια της Νέας Αγγλίας και απόγονος των μαγισσών του Σάλεμ, λατρεύει το κρασί και τα μυστικά της.

Η πολύ καλά δομημένη ζωή της αρχίζει να διαταράσσεται καθώς επανασυνδέεται με έναν παλιό της έρωτα από το γυμνάσιο, τον Φρανκ Γκέτσελ και εμπλέκεται επικίνδυνα στην απερίσκεπτη συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου ανθρώπου.

Θαμμένα συναισθήματα και οικογενειακά μυστικά χρόνων έρχονται στην επιφάνεια, και η Χίλντι ωθείται προς έναν απολογισμό με το ένα άτομο που απέφευγε εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίσει: τον εαυτό της.

Bad Guy, Κιμ Κι-Ντουκ

Ο Χαν-Γκι, μέλος μιας συμμορίας γκάνγκστερ στην περιοχή με τα κόκκινα φώτα, βλέπει στο δρόμο την Σουν Χουά, παλιά συμφοιτήτρια από το κολέγιο. Έλκεται αμέσως από την κοπέλα και την κοιτά επίμονα και παθιασμένα. Εκείνη τον αντιμετωπίζει με παγωμένη, αδιάφορη έκφραση. Έξαλλος από θυμό, την αναγκάζει να τον φιλήσει κι εκείνη τον απωθεί βίαια.

Ο Χαν – Γκι σχεδιάζει και πετυχαίνει την εκπόρνευσή της. Τη φυλακίζει σε ένα δωμάτιο και την παρακολουθεί κάθε βράδυ από ένα κρυφό παράθυρο. Μέρα με τη μέρα εκείνη μαραζώνει και ο άντρας υποφέρει. Ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, τη λύπηση και την απόγνωση, ο Χαν – Γκι και η Σουάν – Χουά γίνονται ένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ